äventyr.

vida ska ut på äventyr.
hon ska få sova hos pappa och finkatten michelle inatt eftersom att hon inte direkt älskade den förra festen jag hade. det plus nyårsraketer vill jag inte utsätta henne för.
men michelle är inte så glad åt att behöva dela den extremt stora villan med något annar djur, så jag vet inte hur det kommer att sluta. men det går nog bra. pappa är ju där.

men det är vidas första sova borta - natt, och då blir man ju som lite nojjig. :).




oteknisk.

jag är så sjukt oteknisk.
inte ens att jag kan få det trådlösa internet att fungera. koppla in och installera fixar jag, men sen bara fungerar det inte. varför ska det vara så svårt sånt här?
jag får be pappsen när han kommer senare idag :). eller bror min. jag har många att välja på när det gäller att få hjälp med datorn.

karolinska.

nu tråkar jag kanske ut er igen med massa bilder på vida, men jag kan ju inte låta bli :).
hon är ju så fin.



åh nej.
:(.
fast egentligen är det väl bra att försöka komma på vad det är som händer i min handled. men, karolinska? nervernas aktivitet? jag gillar inte det här.

29/12

inatt drömde jag att jag hade en orm under sängen, och den hade varit där flera dagar utan att jag vetat om det.
och jag är livrädd för ormar.
och jag fick sån panik när den kom framringlandes till min röda matta och mot mig. och jag tog tag i vida och sprang ut ur lägenheten i bara nattlinnet och sedan visste jag inte vad jag skulle göra. telefonen fick jag inte med mig. och grannarna kom och gick och det var lagom pinsamt att stå utanför sin lägenhet i nattlinne och med en katt i famnen. men jag vågade verkligen verkligen inte gå in igen. usch.
och när jag vaknade var jag lite rädd för att sätta ner fötterna på govlet, med rädslan för att det kanske var en orm där...

idag ska jag sy.

andrea- och andreadag

åkte till täby gjorde vi. för att shoppa, och det gjorde vi. vi hittade ganska mycket till slut.
andrea är bäst och jag är så glad för att du finns i mitt liv. vad sjutton skulle jag göra utan dig? <3.


jag måste klippa min lugg, verkligen. kanske dags att klippa till hela kaluffsen. det växer ju så gräsligt snabbt och det märks så tydligt vid frisyrklippningar till skillnad mot när man bara har långt hår, liksom.

i alla fall.
sedan åt vi middag här och det var meningen att vi skulle på fest. men eftersom att min feber inte vill ge med sig så kände jag att det var bäst att vila idag och ta festandet på nyår liksom. 

vida älskar sin lilla "hängmattsavdelning" (det är utsågat en ovalform i trät och så är det bara tyget där så det blir som en hängmatta) i kattmöbeln(?) vad kallas dom egentligen dom där sakerna?


idag ringde också den bemanningsansvariga på jobbet till mig för att ge mig tiderna till mina halvtidsveckor. jag som hade förväntat mig att jag skulle få ringa i mitten på veckan och påminna om det, så jag blev lite förvånad när det var jobbets nummer som blikade på telefonen. men tiderna känns helt okej. fyra dagar ena veckan. tre dagar den andra. korta pass. great.
men jag vet fortfarande inte hur jag känner. inför det där. med att. ja. ni vet.

och jag längtar till nyår. nyårsfesten. det var längesen andreasofiaandreatrion festade tillsammans! det blir bäst!
och ni som inte har något att göra på nyår. kom hem till mig, och ta med dom som inte heller vet vad dom ska göra. så vet vi inte vad vi ska göra - tillsammans.  :). det blir asbra! ;).

Vidas julklapp.

vidas julklapp.
hon verkar tycka om den, även om hon ser lite skeptisk ut.
vet dock inte riktigt vart jag ska ha den någonstans. men det löser sig.
du är det finaste jag har ♥.




28/12



när man inte vill vara ensam när tårarna rinner som värst. när tårarna slutar rinna och ångesten övergår i panik, i ren rädlsa. och sedan vågar man inte skicka ett sms om hjälp, om en liten stund av sällskap, inte behöva vara ensam.

27/12

idag är ingen bra dag.
jag vet inte vad jag ska göra med mig själv.
jag vet fortfarande inte hur jag ska hantera den här ångesten som kommer snabbt som en spjut mot mitt bröst.

jag skrev en sång och jag vill bara säga
förlåt mig.

20.00
idag har jag målat och sytt och skrivit och sjungit, men ändå känns det som att jag inte har gjort någonting.
troligen för att jag inte ens lämnat lägenheten idag.

men vida är finast i världen och jag är så glad att hon finns.




dom senaste dagarna har jag sovit sjukt länge, till klockan nio, och imorse sov jag till och med till halv tio. det är inte på långa vägar vad jag brukar kunna åstadkomma. men, om en timme ska jag se underbar och älskad av alla sen ska jag gå och lägga mig. för jag vill inte sova så länge på morgonen, man hinner drömma så mycket mer.

jag har en vecka kvar på sjukskrivningen. jag vet inte hur det känns men bara tanken att ... nej. :( suck.
hejsvej.

23.23
allt kommer tillbaka, endast för sekund, sedan är det som det alltid var.
jag vill inte.
jag vill inte tillbaka.
jag vill inte ner.
jag behöver er mer än någonsin.


26/12

har varit på julochfrysjakt idag. nej. kylochfrysjakt skulle jag skriva.
men jag har inte hittat några bra så jakten fortsätter.

jag har fortfarande lite feber, men halsen är bättre.
och jag har hickat i tio minuter, den verkar aldrig vilja sluta. hickhick.

färgat håret har jag också hunnit med. utväxten började bli alldeles för tydlig, så det var dags.

innehållsrikt inlägg.
hejsvej.

Aspergers.

Det har inte ens gått tre år sedan jag fick diagnosen aspergers syndrom. jag är ändå så otroligt glad att jag kunde koppla all min osäkerhet, all detaljförmåga, mitt rutinbundna levnadssätt till något mer än bara mig själv. jag blev jätteglad när jag fick min diagnos, men många undrade hur jag kunde vara glad för att jag hade aspergers. och det är såklart så att jag inte är glad att jag har aspergers, men att jag fick veta att jag har det nu när jag ändå har det. jag kunde lättare acceptera vem jag var, med diagnosen. det förklarade så mycket oförklarat.
Det är verkligen inte lätt att leva med aspergers, men jag försöker att hela tiden försöka lära mig det som jag inte har automatiskt, som kroppsspråk m.m. och jag tycker att det går ganska bra. jag klarar mig ganska bra liksom.

sedan beror det ju på vilka jag har vid min sida, dom som förstår mig och dom som inte förstår mig, som gör det lättare eller svårare för mig för det här med att vara mig själv. men jag väljer ju att vara med er som förstår mig.
:).

25/12

gud så jag blir arg.
på mina grannar.
jag var nyss och lämnade ytterliggare en lapp i deras brevinkast, men det verkar dom inte bry sig om.
men jag har sedan några dagar börjat skriva upp hur ofta och hur länge dom spelar musik, så att jag sedan kan prata med bostadsrättsföreningen om det här. så här ska det inte behöva vara.
nu har dom så högt att jag skulle kunna sitta och sjunga med helt och hållet i låtarna, om jag kunde låtarna, men det är inte ens musik man gillar. det är riktig skitmusik.

19.59
feber och ont i halsen. :(.
lägligt ändå att jag hinner med flera sjukor under sjukskrivningen.


23.02
blä. ont.
sova.

för två nätter sedan drömde jag att jag skulle dö. eller att jag var på väg att dö. var ingen som visste var det var som gjorde att jag blev allt sämre. och jag skulle försöka hinna träffa alla för att säga hej då. och sedan var det bara sara kvar, som var kvar i skåne ;), jag försökte ringa och skicka sms och allting för att kunna säga hejdå. och sedan sprang jag, så gott jag kunde, till den enda datorn som fanns typ mitt ute i skogen för att se om hon var inloggad, men icke. och sedan när jag väl var där ute i skogen så dog jag. sen finns det dom som säger att man absolut inte kan drömma vad som händer efter döden, vilket är helt jättekonstigt för det har jag gjort flera gånger. men sen blev jag alldeles lugn och hade inte ont eller så. och jag var kvar i skogen, det var som om världen blev dubbel, med en glasskiva i mellan men som fungerade som en spegel och speglade den som fanns på andra sidan glaset, den riktiga världen. sedan stod plötsligt sara där och några andra vänner, och jag försökte banka på det där glaset, men det kunde ju såklart inte dom höra. och jag blev jättestressad för jag kände mig inte död längre, jag var helt ensam där i skogen, och det blev mörkt. och jag fick den här klaoustrofobiska paniken och sprang omkring och bankade på glaset och skrek och allting för att ni på andra sidan glaset skulle se mig. och sedan vaknade jag med hjärtat bultande snabbare än snabbast och var mycket glad över att den där glasskivan inte fanns här i mitt rum.

finaste.



24/12


god jul!

jag älskar dom här småjularna med pappsen. när vi är lagom många.
farmor och hennes.
bröderna med deras.
och pappsen.



vi såg inte på kalle, vi såg något annat program på tv4 och liv skrattade så mycket åt renen där och vi andra skrattade åt liv, haha. :D.


storebror var också glad. åt liv. ;).



pappa och farmor.



jag och liv.


pappsen♥.


anton och denise.





och förresten så älskar vida julen.
hon äter upp julgranen, leker med tomtarna och älskar att öppna paket.





och jag har ätit så mycket mat att jag känner mig gravid.


23/12

åh, vad jag blir glad!


och det här var så sött :)



jag älskar när vida ligger sådär ihoprullad som en liten boll. med tassen över ansiktet. <3.
och vida äter förresten upp min julgran och nu är det fullt av barr på golvet, trots att det är en plastis, knaskatten min.



och mitt hår har växt så snabbt att jag måste låta luggen bli en snedlugg nu, annars ser jag inget.

22/12

jag var och handlade med pappa. coop i arninge har fått större utbud på ekologiska varor och vegetarisk mat. gissa vem som blev glad! hittade flera nyheter i frysdisken på den vegetariska fronten. med ett nytt märke som jag inte sett förut. anamma.




och jag borde egentligen sitta och slå in julklappar och greja, men just nu orkar jag inte. och jag har ju faktiskt imorgon på mig också.

just nu sitter jag i mina elefantbyxor som jag fick av jonna igår, som hon köpte i indien. dom är världens skönaste och kommer lätt att bli mina nya favoritbyxor! jag har också långkalsoner, två par sockor och tre lager med tröjor. men det är ju faktiskt otroligt kallt.

världens finaste finkatt

21/12

Idag har det varit en lång dag! Men en mycket bra dag.
Först var jag hos sjukgymnasten... och jag har fått nya och mycket märkliga symptom av min ryggvärk, så jag bara skrattade när jag berättade om det, han skrattade också och skämtade om att vi borde ringa in dr house, han är störtskön min sjukgymnast! Fast han tog mig ändå på allvar när jag berättade om det jag kände. :).

Sedan satte jag mig i täby centrum och åt en smörgås och drack te och läste lite i min bok, innan det var dags att gå till psykologen. jag har inte haft någon mat hemma sedan ungefär i torsdags, och missat några mål mat per dag, och var lite hungrig. ja, alltså det är inte så att jag inte ätit sedan i torsdags, men ja. mindre.
Hos psykologen provade vi något nytt. jag har så otroligt svårt att sätta mig där och på bestämd tid berätta om känslor och saker som jag vill prata om. vilket inte går. jag låser mig helt totalt. men jag har alltid haft väldigt svårt att uttrycka mina känslor i tal. och jag sa att det är lättare att skriva. så vi började skriva till varandra på papper fastän vi satt där mitt emot varandra. kändes hur fånigt som helst, men jag tror att det skulle fungera, om jag fick tiden till att vänja mig vid det. bara skriva tills vi kommer till själva problemet jag vill prata om och sedan börja prata om det känns okej. det låter helt stört, kanske? men... eh... hej.

Sedan åkte jag in till stan för att träffa jonna, mika och alice. finisarna från scenis. eller stockholms gymnasium för scenkonst, eller scengymnasiet. den skolan hade många namn. Det var så länge sedan vi sågs och det var verkligen på tiden!




finaste ni!


sedan åkte jag till täby centrum för att inhandla de sista julklapparna. ganska mycket folk. eller jävligt mycket folk. men jag tog det lugnt och det gick bra ändå. brukar annars få den här klaostrofobiska panikkänslan vid jultiden i centrum.
Sedan var det bara att direkt åka vidare till mormor och morfar för julmiddag, eftersom att vi inte firar julen hos mormor i år blev det en middag några dar för tidigt. Det var mysigt och jag är glad.

sedan kommer jag hem till en katt som överöser mig med kärlek och kramar. kan det bli en bättre julhysterisk måndag? jag undrar.

20/12

21.19
igår var det bästfest, som ni kanske förstår av mina tidigare felstavningsinlägg.
det var många fina människor här och jag var glad. ungefär såhär glad:


idag har jag städat upp efter igår och sara el bästo kom på en snabbvisit, sedan åkte jag och pappa iväg till farmor för att fira saras (f) farfar, som alltså bor med min farmor. sara och jag satt där och gav varandra plågande och förstående blickar dom hela två timmarna ;).
sen har jag fixat lite mer med julklapparna.
imorgon blir det sjukgymnastsbesök, psykologbesök och sedan fika med mina vänner som har varit utomlands så himla länge. på kvällen blir det julmiddag med mormor och den sidan av släkten. en helt sjukt fullproppad dag, men det är så jag gillart.
vida är världens tröttaste efter gårdagens fest, så hon har legat i min sackosäck och snarkat hela dagen. <3.


fler bilder från igår :)






festen resulterade också i tre stycken rekord i hur full man blivit, två hjärnskakningar, några spyor och en övernattningsgäst. men festen innehöll framför allt mycket skratt.

fgv

i ngg b ugerr inlnge. v,ä

19/12

10.35
idag var nog första gången jag åt frukost på en vecka. det där med frukost är inte riktigt min grej, inte hungrig på morgonen. och jag satte i halsen och hostade ut flingorna genom näsan.. det gjorde faktiskt rätt ont, det är ju inte som när det händer så med dricka utan flingorna är ju lite hårda och kantiga. haha.
Nu ska jag göra lite fler julklappar innan jag städar lägenheten ren.

10.52
nej, jag orkar inte göra några julklappar just nu.

13.50
vad segt det går att städa idag. emil jensen är nästan för bra att städa till, vill inte ha igång dammsugaren för då hörs han ju inte. men jag har ju några timmar på mig att bli klar med allt så det ordnar sig.

snöar gör det fortfarande, och på nyheterna utlovade dom en vit jul, det blir jag glad för. inte nödvändigtvis för att det är snö, men för att luften blir så mycket lättare så mycket friskare. det går att andas igen. höstluften är så förbaskat tung och kvav att man nästintill kvävs, inte konstigt att man känner det här trycket mot bröstet om hösten.

15.29
Jag mår förskräckligt illa, jag har försökt förtränga det hela dagen, men det blir mer och mer påtagligt och vi ska ju liksom ha värsta festen ikväll :(.
Jag sitter fortfarande i min typ pyjamas har städat lite halvt, men sitter mest vid datorn och lyssna på musik.
om en stund ska jag möta andrea i centrum i alla fall. då blir det nog bättre. :).
för det är ju klart att vi ska ha fest och det ska bli bäst.

22.112
u äräf det västa festen gär hemam his mif. :D. allt rä bäst och bi är bäst!" kan inte bli bättrre än så här , hyur glad kan man vara? bara så gld som jag rä nu! jag är så j'vla glad att hag är jag. att ni finns. andrea är vödlfens bästa delafestficare, sofia är inte här men hod äer också bäst. andra sovia kiunde inte heller komma, men hon sakanr jag. och sara skuelele ha varit här, det havrte varit hätekuyl!!!
mian vänner ärt uy bara bäst<3!

00.34
kah är kissnödig och annars fär t det kul. eller ja, det är kul. tangentbordet tör fullt atv sprit, otrolgit att fet fungerar. jgak bbodre ite ens skriva något ,ah jag är så otolrig t fluu, jag tror att det här rä e det bvästrta någonnditn. jag ahr avldrig varit såhär hull.

18/12

08.08

bästa andrea.

Man blir ju bara så glad. :).

20.57
Nu har jag avfrostat frysen och som det ser ut nu så måste jag köpa en ny kyl och frys. seeegt. :(.
Idag har jag också otroligt ont i ryggen.
Trots detta är jag på ett ganska bra humör. jag menar, imorgon är det ju fest!

krokoartanter.

12.06
Jag träffade en sådan bra läkare imorse! Jag har aldrig någonsin upplevt ett läkarbesök där jag efteråt känt att det gick bra. Så nu ska jag byta läkare till hon jag var hos imorse.
Hon lyssnade verkligen på vad jag sa och sedan kom hon med förslag på hur vi skulle lösa det. Annars har jag fått sitta och säga hur lösningen ska se ut, men det är ju inte jag som är läkaren så jag vet ju inte! det har jag alltid irriterat mig på. Men nu var det hon som kom med förslag och så frågade hon om jag tyckte att det verkade bra. så himla bra!
Jag blev i alla fall sjukskriven i två veckor till och sedan skulle jag gå tillbaka och jobba halvtid i två veckor och sedan se hur det kändes.

13.30
jag har redan varit sjukskriven i två veckor, men det känns som två dagar. skönt med två veckor till.
Idag har jag hunnit med massor fastän klockan bara är halv två. varit hos läkaren, varit på jobbet för att lämna läkarintyg, fixat till lördag och lunchat med bästa andrea.
Vida är världens mysigaste och vill bara kela, så nu ska jag göra mig en kopp te, slå igång voddler och mysa med världens finaste.

förresten så sa jag krokoartanter idag. Och ni som känner mig och vet hur jag brukar säga fel vet att det skulle ha varit trottoarkanter. haha.  

21.12
min kyl har alltid varit väldigt dålig på att vara just kall. och igår när sara var här så fick hon mig att inse att det faktiskt inte var så kall alls, snarare varm. och det förklarar ju att allt har möglat så himlarns snabbt. Idag pratade jag med pappa om det och han kom hit för att titta om han kunde hitta något fel på det. Men icke. Så imorgon skulle vi prova att avfrosta frysen och se om det hjälper... hur det nu kan påverka kylen. Men nu fick jag i alla fall ett riktigt pappasms.


finaste<3.



23.28
andrea kom hit innan jobbet. hon jobbade. sen kom hon hit igen och nu är hon fortfarande här. Jag blir så glad av sällskap :). vi gör lite sjukgymnastik här båda två och skrattar åt varandras övningar, haha. vi har ätit kokosnöt och andrea hade med sig varma koppen så vi ska väl försöka äta också. nu liksom. andrea kom för två och en halv timme sen, och vi skulle se på film, men vi har gjort allt annat än att titta på film.







16/12

12.20
Nu har jag precis gjort knäck.
Jag var inte så bra på det som jag trodde, allting bara bubblade över, så hälften försvann ju. haha.
men jag har i alla fall en liten tallrik med knäck i kylen nu. vegansk, såklart. :).

22.34
Nu är jag nyss hemkommen från en konsert med lisa ekdahl och jag trodde aldrig jag skulle behöva säga att lisa gjorde mig besviken, men inte ens hennes allra bästinglåtar fick mig att vilja sjunga med. Kanske var det en dålig spelning, fast mest troligt är det att min sinnesstämmning inte är på långa vägar så bra som det brukar. Jag ville inte ens att hon skulle komma ut och spela en extralåt. Jag ville inte se några extranummer, jag ville bara gå...
Imorgon ska jag till läkaren och fixa läkaringtyg till längre sjukskrivning. Ger hon mig inte det, ringer jag till psykologen, hon har alltid sagt att jag ska säga till så fort jag behöver sjukskriva mig så fixar hon det på en gång. Hon vet vart jag hamnar när svackorna blir för djupa.

plus att jag migränen kommer smygande. sådär så att minsta ljus och minsta ljud ilar och dånar i hela huvudet.

men idag har sara och jag gjort världens finaste tvålar! Jag skulle nästan våga säga att det är dom bästa som någonsin kommer att finnas. :). och jag blir glad av dig sara. du ger mig lite luft, så att jag orkar, lite lite till.

23.05
När ord från dom man älskar betyder så otroligt mycket.
tack andrea!


15/12

12.41
gjorde några småjusteringar på sången och skulle spara det, men så fanns det inte tillräckligt mycket plats på den disken där all inspelad musik sparas till, så då flyttade jag det till en annan disk som har mycket mer plats. Och så tittade jag att det fanns där, och tog bort mappen på det första stället. Men då försvinner allt istället. och det finns inget i mappen som jag la på det nya stället.
korv. KORV. korv.

16.05
Igår var jag ju hemma hos far min. Och jag tog ett riktigt fint kort på männen i mitt liv ;).



Idag kom andrea och hon hade med sig lite pop corn som vi skulle micra. Men heter man andrea fast och är lite tankspridd glömmer man att ta bort den där plastgrejen som ligger i micron, så den smälte såklart....


Men vi är glada ändå. :). min fina vän!



20.09
Jag fick spela in hela låten på nytt, men det gick ganska snabbt den här gången faktiskt! Och jag är mer nöjd den här gången, så det var väl kanske lika bra att det försvann så att jag var tvungen att göra om allt.
Imorgon blir det göratvåldag och sedan lisa på kvällen med två fina vänner, jag längtar!




14/12

11.18
Nu är det snö ute och det gör det lite ljusare. Det känns skönt.
Nu har jag nyss spelat in och gjort klart en hel julklappslåt och jag är ändå ganska så nöjd. :).

Ont i ryggen har jag idag. Lite mer än dom senaste dagarna. jag hoppas bara på att det någon gång går över. . .

Snart ska jag sätta mig och sy lite julklappar. Jag har sagt det förut men jag älskar att ge bort saker. Jag älskar att göra dom så personliga det bara går. färger, former, mönster, lukt, smak, känslan, allt ska passa personen man ger till och det är bara så kul att försöka göra så att allt stämmer. :D. jag älskar det!

14.22
Jag kan inte låta bli att känna mig smutsig och äcklig. bläh.

21.59
Inatt drömde jag något fruktansvärt och jag känner mig lite sådär rädd för att jag ska drömma samma dröm när jag väl somnar sen. Men jag är otroligt trött och skulle ändå helst av allt bara vilja lägga mig i sängen och somna.

Idag blev det middag hos finaste pappa med båda mina bröder. Det var mysigt. och just nu längtar jag otroligt mycket till lisa ekdahl på onsdag! :).

13/12

17.45
Jag är ganska nyligen hemkommen från norrköping och finaste sofia.
Igår var vi och handlade julklappar, innan vi gick hem och gjorde oss i fina för kvällen för då blev det fest.
Vi med lite julklappshandling idag också innan jag smått gråtandes tog tåget hemåt.

du är verkligen helt fantastiskt underbar. du är precis vad jag behövde den här helgen. du lättar alltid mitt hjärta, du värmer alltid min frusna själ och du får mig att le. Den här helgen skulle lätt kunna vara den bästa i hela mitt liv<3.


♥                                                                                               ♥

♥                                                                                               ♥

♥                                                                                               ♥

♥                                                                                               ♥

♥                                                                                               ♥

♥                                                                                               ♥


21.19
Nu har jag lyckats spela in en låt med lite stämmor och grejer så att det låter hyfsat bra i alla fall. :).
Jag är glad, men har ont i ryggen.
Vida vill sova, jag är inte alls så trött. Funderar på att ta mig igenom en gratisfilm från voddler, vilket ju faktiskt också betyder kattmys gånger tusen :).

11/12

07.30
tack finaste sara för nattsms och för att du finns.
Just nu är jag lite orolig. Vida har varit ute från 14.00 igår och har ännu inte kommit hem och snart åker jag ju. Jag har varit ute och tittat varje gång jag vaknat inatt, men hon är inte där. :(.
nu ska jag packa ihop mig och snart bär det av mot norrköping och en bästinghelg, precis vad jag behöver nu!

10.40
För en stund sedan kom hon hem, min finkatt, alldeles blöt och jordig. Undar vad hon har varit på för äventyr i mer än ett dygn. Jag är glad att hon hann hem innan jag åkte i alla fall. Annars kommer ju pappa hit och tittar till henne, men jag är inte säker på att hon skulle komma in om det inte var jag som släppte in henne genom porten.
Nu ska jag snart gå till tåget. Jag längtar så efter den där sofiakramen som inte är som någon annans.
tjingpling.

18.52
Nu sitter jag hemma hos finaste sofia! Vi har hunnit med rätt mycket även fast jag varit här i bara några timmar. Sofia mötte mig vid tåget och sedan gick vi direkt och handlade mat för helgen. Sedan fick jag se sofias mysiga lägenhet, hur mysig som helst ju! Sedan pratade sofia om att klippa sig och jag föreslog att vi skulle gå ner på stan och ta en drop in tid, eftersom att det skulle bli en vanlig uppklippning så det går liksom inte att klippa fel, så då vågade vi oss på en drop in tid. Eller ja, sofia. :). Men det blev hur snyggt som helst! Hon ville ha lite mer volym och så, och det fick hon. :).
Nu har vi ätit tacos och laddar inför idolfinalen.
En fin sofia och en glad andrea :). 


10/12

08.52
Nu har jag varit på husläkarmottagningen i åkersberga. Och det första intrycket är redan bättre än den i täby, jag bestämde mig nämligen för att byta vårdcentral från täby till åkersberga, mest för att det är smidigt med nära när man är sjuk.
Nu hoppas jag på att jag får en bra läkare och att jag får läkarintyg för fortsatt sjukskrivning. det vet jag om en timme.

10.30
Läkaren var ju minst sagt läskig. Men jag fick i alla fall ytterliggare en veckas sjukskrivning.
Nu funderar jag på om jag ska ta en kort julklappsletarrunda i täby, när jag ändå måste åka till jobbet och lämna läkarintyget.

17.59
Just nu håller jag på att spela in för fullt. det låter ju inte riktigt klokt med min förkylning, men gitarren går att spela in och det är bra att öva på själva inspelningsprocessen.
Just nu längtar jag något så fantastiskt mycket till imorgon. Då far jag till norrköping och hälsar på en av dom bästa som finns! Det blir idolfinalstittande, massa prat, julklappshandling, fest och mys, och hur kan man inte längta till det?!

22.53
skit, bara skit. skitochfuckingjävlapannkaka.

9/12

08.21
Jag älskar att vakna på natten och lyssna på vidas tunga andning och känna värmen från hennes lilla kattkropp intill min. du är det bästa jag har.

Jag sov ända till åtta idag, väldigt ovanligt för mig, mycket skönt måste jag säga. Men den här dagen kommer bli lång och tråkig. Jag har ingenting att göra, inget jag kan göra. och jag är så pass förkyld att jag inte orkar göra något heller.

Fast kanske att jag bakar lite knäck, jag har ju redan gjort både pepparkakor och lussebullar.

17.17
Jag sitter och knaprar på några pepparkakor, medan jag tittar på du är vad du äter himla bra kombination känner jag, men jag har ingen mat hemma att laga. Jo jag har lite havremjölk, några gamla sparrisar och typ glass, bär och bullar i kylen.
Jag skulle gärna ta emot en matleverans just nu.

21.08
När jag vaknade imorse blev jag lite rädd över att jag skulle behöva ställa in besöket hos bästaste sofia i helgen, men nu känner jag mig en aning piggare och har inte lika ont i huvudet. brabra. för vem vill ställa in resan till ens bästaste?
Jag har i princin legat i soffan hela dagen, och det känns i ryggen. Så fort jag legat lite snett, eller haft kudden lite mer på vänster sida än höger, så ömmar det desto mer igen. Och nu har jag bestämt mig för att gå till läkaren och försöka få läkarintyg för att kunna vara sjukskriven även nästa vecka. Jag hoppas jag har läkaren på min sida!!!
Nu funderar jag på att lägga mig i sängen, sätta igång en riktigt dålig gratisfilm från voddler, och mysa med finkatten.
hejsvej.

och förresten har jag fyra stycken invites till voddler, så är det någon som vill ha kan ni ju säga till.

8/12

Jag och Vida är nyss hemkomna från en finfrukost hos Sara.
Det är så lätt att ta med Vida, hon jamar inte det minsta över att behöva sitta i den där lilla buren eller över att behöva åka tåg. Men fräser åt Melvin, det gör hon. Hon satt mestadels i mitt knä idag i alla fall och inte bakom soffan, mot slutet låg hon nästan och sov bredvid mig.
Nu går hon omkring och jamar här hemma och ser stoltast ut i hela världen ♥.

Och jag drar ut på det här med att ringa chefen. jag vet inte ens vad jag ska säga. Och jag vet inte om jag vågar säga det jag bör säga. gagagagagagagaga.



Och det här inlägget som Jonas gardell skrev på sin hemsida igår gillar jag! haha.

Sen läser jag att Paul Anka ska skilja sig från Anna Anka. Och jag som just hunnit läsa hennes tvärsäkra tips om hur man håller ihop ett äktenskap. Kanske ska man inte följa hennes anvisningar när allt kommer omkring. Kanske räcker det inte med en morgonavsugning trots allt.

Om jag vore göteborgare skulle jag vitsat och sagt nåt om att nu är allt ankan stekt. Men eftersom jag inte är göteborgare avstår jag.

Fast jag kan inte vänta till julafton för att se hur TV 3 löser den lilla detaljen med skilsmässan och storbråket inför programmet Anna Ankas jul i det egna hemmet som ska sändas samtidigt som Kalle Ankas jul i SVT!

Kanske ska de låtsas att den där inhyrda dvärgen är Paul? Kanske är det dvärgen som får en morgonavsugning?

Hur ska det gå, hur ska det gå?

Mitt enda råd tillbaka till Anna som tack för alla råd hon bistått oss andra med är att behåll för Guds skulle efternamnet. En halvtrist Anna Åberg får inga löpsedlar. Bara Anna Anka får det. Kvinnan som fått hela Helsingborg att bli känt som Ankeborg, som maken min brukar säga (när jag inte jagar honom med buttpluggen).





Nu fick jag nyss voddler att fungera, men dom nyare filerna kostar 37kr att se, de andra är visserligen gratis men dom vill man ju inte se. Fast nu ska jag premiärtitta på den sådan där film som man egentligen inte vill se.

 

22.57

Förkylningen tycks bara bli värre och jag har fått mer och mer ont i huvudet under dagen och snoret bara rinner, men jag har i alla fall inte ont i halsen!
Nu ska jag sova bort det här eländet.

God natt!
Och tack bror för all hjälp! <3 :).


också 7/12

Jag är lite nervös att gå till sjukgymnasten idag.
Känns som att jag kommer att få en dom.
Sjukskriven eller inte, har övningarna hjälpt eller inte, kommer min rygg bli bra eller inte?

Arbetsterapeuten som jag var hos imorse sa att dom inte kunde göra så mycket, eftersom att jag inte har ont i handleden just nu, så kan jag inte säga vad som gör ont och inte när dom vrider och vänder på handen. Och dom tyckte det var helt sjukt att jag inte fick en snabbare läkartid när jag ringde för en månad sedan och hade ont.
Jag kände mig ytterst dum som satt där och försökte förklara hur fruktansvärt ont det gör i handleden, när det väl gör ont, men inte kunna säga något som fick dom att förstå vad och varför det gjorde ont.
Men dom tyckte att jag antingen skulle gå tillbaka till läkaren för att få remiss till kirurgin för att be dom titta och eventuellt operera, eller att jag skulle ringa hon arbetsterapeuten när jag fick ont igen. Men den stödskena jag skulle få i sådant fall skulle jag inte kunna jobba med, sa hon. Och det fungerar ju inte. Jag kan inte sjukanmäla mig varje gång jag får ont i handleden, det håller inte, det har jag inte råd med, och det ska jag inte behöva. Jag ska framförallt inte behöva ha så ont, nu när jag äntligen sökt hjälp för det efter 13år.

Annars mår jag bra. Jag behöver få tiden att bara andas utan det där trycket mot bröstet som gör det omöjligt.



Min sjukgymnast är i alla fall bra. Han lyssnar verkligen på mig.
Idag gick vi igenom flera övningar som jag ska göra varje dag minst två gånger. Men det är typ åtta övningar som man ska göra 2x15 ggr, så det är rätt mycket, för bara den lilla muskeln av ryggen som ligger i det område jag har ont i. Han poängterade hur viktigt det var att jag inte lyfte tungt eller stod i konstiga arbetsställningar och tyckte att jag skulle kunna få andra arbetsuppgifter på jobbet vilket knappt är möjligt. Men han sa också att jag inte måste vara sjukskriven om jag inte själv känner det. Sedan sa han att han hoppades att vi kunde lösa det här problemet med ryggen, hoppades, det var liksom inte rakt och självklart besked på att det skulle bli bra :(. skitochpannkaka.

Jag känner mig lite mera förkyld och lite febrig, men när jag tar tempen visar den bara 35.5 grader. Okej att jag har så låg kroppstemperatur i vanliga fall, men just när jag känner mig varm... galet.



Nu är dagen slut. För min del i alla fall. Jag känner mig jättetrött av någon anledning och hoppas på att jag kan somna trots att jag lägger mig så tidigt.
god natt.

7/12



Det här blir ett bildinlägg.


Vida och jag var och hälsade på Melvin :).



Andrea är finast.





Andrea är finast igen och det var en himlarns rolig fest.




Och Vida älskar det där med att bädda sängen.




Jag skulle baka pepparkakor... Ni ser hur det slutade. Det ser ju ut som lakrits, så svarta blev dom.




6/12

Haha, jag älskar mig själv. Ingen skriver så fruktansvärt oläsliga sms och inlägg som jag när kvällen innehåller alkohol. Jag är bäst på det!
Några exempel på hur bäst jag är kommer här:

nu är lägg hemma, då ses vi om två team.  - Nu är jag hemma, då ses vi om två veckor.

bra! då med dig åklag beac bara!
-  Bra! Få med dig alla andra bara!

hur micr det! löner du in?
-  Hur går det? kommer du hem?

Vad hände mig feg?
-  Vad hände med dig?

Jag är knät ful, fråga andrea, de andra börda. Alltså.
-  den här vet jag inte riktigt...


Och så har vi långsmset:

Jag kom på att lib glömde av svala tillbaka jaktinfri, så det svag kvar sak bordet i vardagsrummet, höns att det hövdin något! Förlåt att jag ropars så sent. höras du har det bra i götebo kram olag kram.
-  Här skulle jag skriva att jag glömde ställa tillbaka kattgodiset. och förlåt att jag sms:ar så sent och hoppas du har det bra i göteborg.





Målet nu är att jag ska börja plugga till nästa höst. Eller nästa vår. Och då är frågan hur jag ska göra med jobbet så länge. Om jag ska stanna kvar, eller leta något nytt, inom ett annat yrke, för jag känner det här med att ryggen krånglar redan nu kanske inte är det bästa och man vill väl göra vad man kan för att undvika det. Nu känns det sådär lite turbulent och jobbigt igen. Jag har så sjukt svårt att göra 'livsval' som jag kallar det för, en liten kategori för mina funderingar som innebär väldigt stora förändringar, för jag är så rädd att jag ska välja bort det som är bra mot något jag inte vet hur det blir. ja. jag funderar vidare.  
Fast just nu är jag sjukt taggad på att jobba med barn för omväxlings skull.



Nu har jag suttit upp julstjärnan i fönstret och så har jag städat undan massor, fast tvätten har jag ännu inte tagit hand om. Och jag har ätit så förskräckligt lite dom senaste dagarna, det är inte okej, men jag är inte hungrig och man blir om möjligt mindre hungrig när man inte äter.
Nu sitter jag och längtar efter tv3:s Project runway som har säsongspermiär ikväll, för att vara exakt om en halvtimme, och jag älskar det programmet! Nja, älskar var väl att ta i, men jag gillar alla program som har med kreativitet och skapande att göra :). Önskar att jag själv hade varit en som satsade på sånt.



Jag är trött efter drygt tre timmars sömn men nu ska titta lite på The Pursuit Of Happyness och förmodligen somna på soffan, innan jag går och lägger mig.




fjie

Nu 'r vi hemma hos Jonas och vi har det muycekt kul. Jag ska inte skrivas aå mycvket för det ja g skvirer går knapa t allt läsa , men ja, vi har det kul. Hejsvej!  Ejio jag ska skriva också att vi gick en promaenad förut till tatiol och köopte lite pepparkakor och popcorn och något mer vad det nu var. Sen gick vi hem till mgi för att hämtasaker så att v kunde blanda drinkar .
Nu är meaa och åta till på väg hit. vi intväntar fler vill säa
Hej svej igen.



Nu är klcokan 04.32 och jag här hemmaigen. sjukt trött, men mycket glafd. en bra kcväll. och pm två veckor är det hem,ma hos mig. klm hit alla nua sdom vill! Jag vill ! :).

5/12

Nu tvättar jag.
Men på förmiddagen har jag hunnit med en del. Jag och pappa åkte till musikbörsen för att inhandla nya studiohörlurar och kabel till gitarren. Sedan svängde vi in på jysk för att köpa ett skrivbord jag tittat ut. Jysk hade faktiskt bättre än ikea när jag tittade på hur måtten stämde med min yta i sovrummet. Även fast jysk hade bättre och billigare än Ikea vet jag inte om jag ska handla där något mer, när vi först kommer hem och öppnar kartongen är där inget skrivbord utan en hylla. Åka tillbaka och byta till rätt kartong. När vi sedan öppnar den rätta kartongen med skrivbordet saknas skruvarna, då var det bara att sätta sig i bilen för ytterliggare en tur mot jysk. Sen började själva ihopskruvandet och det saknas ytterliggare en del. en liten knopp eller vad man ska säga, så det var bara att åkta tillbaka igen och det blev sista turen till jysk, kanske för alltid?

Men nu har jag min musikhörna här i lägenheten. Nu ska det spelas in musik, på riktigt. Nu.
Jag är så barnsligt lycklig. ♥.

4/12

Och så var man sjukskriven då. Helgen och nästa vecka till att börja med.
Sjukgymnasten trodde att det kunde vara ett tidigare diskbråck som inte blivit bra för att jag jobbat med det. Så han rekommenderade sjukskrivning. Sen ska jag tillbaka på måndag för att se hur övningarna jag fick, hjälpt mig, för att veta hur stor skadan är och för hur länge jag bör vara sjukskriven. Men det var ganska lägligt ändå, börjar bli förkyld och känner mig en aning febrig.

Jag missar mitt pass med den bästa man kan jobba med, men det känns skönt att bli tagen på allvar när man har så pass ont som jag har haft, så att jag kan vara hemma och bli bättre.
Och nu får jag tid och ork till att städa och tvätta, vilket verkligen behövs!

Pappa ringde dessutom för ett tag sedan och berättade att han köpt en tidig julklapp, ett nytt ljudkorsgrej till datorn, så att jag kan spela in min musik igen!!! :D:D:D.  Så nu ska det spelas och sjungas för fullt i helgen. Jag kommer sitta vid datorn och klippa och klistra, sjunga om och sjunga rätt. Inget kunde har varit bättre än det just nu.

Är det förresten någon som vill ha ett piano? Jag har bestämt mig för att göra mig av med mitt.



Det känns sådär lagom konstigt att sitta här hemma, när man egentligen skulle ha jobbat, och jag är inte ens sjuk. Annars ligger man ju nerbäddad i soffan och sängen dygnet runt om man är hemma från jobbet menar jag. Nu kommer jag att bli så sjukt rastlös eftersom att jag inte ens får träna, jag kan bara gå lite lagom långsamt på bandet. Så nu efterlyser jag sällskap eller en rolig sysselsättning.


3/12

Den senaste veckan, eller dryga veckan eller vad det är har jag bara koncentrerat mig på att överleva. Att gå till jobbet, att komma hem, att försöka få i mig något att äta, något att dricka. Och jag har totalt glömt bort allt vad räkningar heter och har inte betalt en enda. Det var bara rena turen att jag hittade alla oöppnade kuvert i högen på bordet av all post och insåg att jag inte betalt hyra eller någonting. Men nu är det gjort och hoppas på att jag slipper alla påminnelseavgifter...





Då blir det vår igen.
Det trodde jag aldrig.
Det tror man aldrig,
att det ska bli.
Jag går upp igen.
Det trodde jag aldrig.
Det tror man aldrig,
att man kan.



2/12

Jag såg förresten julkalendern igår, och den är ju lika kass som julkalendrarna har varit dom senaste åren. synd tycker jag. stackars barn som måste se sånt där.

När klockan ringde nu på morgonen stänge jag visst av larmet och inte på snooze, men jag vaknade en halvtimme senare dvs för tjugo minuter sen, skönt att jag får skjus av pappa idag. :).



Ikväll var det julbord med jobbet. Det är alltid kul att kunna umgås med arbetskamraterna utan att behöva prata bara jobb, men julbordet var ett julbord i miniatyr och vi vegeterianer fick endast några potatisar i olika former, två närmare bestämt. Potatis med potatis liksom. Nu ska jag snart mysa ner mig med välrldens mysigaste katt under täcket och sova. Jag är oändligt trött.
Och imorgon får jag träffa g igen!



Och jag kom på att jag faktiskt inte ännu lagt upp bilder på min nya finaste frisyr, som faktiskt bara känns bättre och bättre. :).
Jag har inga bra bilder, men ni måste ju få se.




1/12

Jag fick endast några timmars sömn eftersom att jag inte kunde somna om efter det att jag drömt att det började brinna på jobbet. Jag ringde brandkåren och gjorde allt som man skulle göra.. och sedan kom dom aldrig och jag ringde igen och så var dom på väg. Men sedan tyckte chefen att jag hade gjort alla fel man kunde göra, så jag blev avskedad.
Sedan låg jag och nervösade mig inför läkarbesöket.
Och än en gång träffar jag en sådan där läkare som jag inte kan förklara mig för, och som inte förstår mig.
Men jag fick remiss hit och remiss dit, stödskena hit och medicin dit, karpaltunnelsyndrom och troligen diskbråck.
Och eftersom sjukgymnasten och arbetsterapeuten inte var där idag kunde jag inte få diskbråcket bekräftat, eller min stödskena. Och nu funderar jag på att sjukanmäla mig för jag har så ont i ryggen. Men jag vågar inte. Jag vågar inte sjukanmäla mig. . .



Jobbet idag gick över förväntan bra och jag känner mig lite bättre till mods.


RSS 2.0