30/11.

världens vackraste människa har ju skaffat blogg aspx.blogg.se.

och det är kallt ute. för kallt. minus femton grader! jag får brainfreeze så fort jag går utanför dörren. det här är alldeles för kallt för vad min kropp tål. plus att jag får allergi. kylan är inte min vän! värmen däremot :D mmh :D. jag längtar tills det blir sommarvarmt...

29/11.

lördagskvällen - mardrömskvällen.
det började göra så jävligt ont igen (mensvärken) och jag drogade ner mig med den mensmedicin jag har, i förebyggande syfte. jag gråter och skakar av smärta, men lyckas somna en stund men vaknar när julia väcker mig när hon kommer hem och säger att jag drömmer mardrömmar.
och ja, jag drömde att någon delade på mig, flera gånger, med en kniv.. så ont gör det, och det är inte första gången jag har drömt det vid mensvärk.

och då när jag vaknade igen hade jag så ont att jag skrekgrät. som ett extremt ledset barn, det fanns inget stopp. efter någon halvtimme eller så frågade jag julia om man fick ringa ambulans när man hade såhär ont. hon gick och väckte pappa som ringde 112, men den jävla sjuksköterskan nekade mig ambulans... jag blev så jääävla arg på henne. jag hade så ont att jag ville dö, så ont att det kändes som att jag skulle dö. men dom tyckte ändå att jag skule åka in till akuten när jag hade så ont som jag hade, trots att jag tagit den medicin som jag har utskriven mot mensvärken. hon frågade "har du verkligen så ont...?" "behöver du verkligen en ambulans för det här?.. vi har ganska mycket annat att göra just nu.." "du kan ju beställa en liggande transport, men då får du vänta några timmar.
pappa hade tyvärr druckit öl under kvällen och kunde inte köra, så det var bara att försöka beställa taxi klockan tolv en lördagskväll.. till slut kom den och till slut var vi på akuten.

där fick jag också ligga och storgråta i vad som kändes en evighet, i britskorridoren, men blev tillslut hjälpt med ett försök till gynundersökning, men det gjorde så otroligt ont redan innan, så det gick knappt. men nu ska jag tillbaka dit för ultraljud och grejer. och jag ska prova p-piller. trots att jag inte vill, men kan det hjälpa är det värt det nu.
jag fick citodon och fick åka hem. så vi beställde en taxi, ännu svårare då klockan halv fyra en lördagsnatt.. men tillslut kommer vi hem. jag helt drogad..
sover till elva, har inte ont, äter frukost, får ont och drogar ner mig igen..

men två stycken citodon när man varit utan mat i en vecka var läskigt. allt snurrade och jag kunde inte ens klä av mig själv.

usch för mensvärk.
men nu ska jag få hjälp. dom ville till och med göra titthålskirurgi om det inte hjälpte inom ett par månader med p-piller. så nu känns det äntligen som att läkarna förstår min extrema mensvärk, och jag ska få hjälp.

tack för det.
:).

och jag har världens bästa flickvän som kramade, trötstade och torkade tårar hela natten lång. jag älskar dig julia, du är det absolut bästa som finns. det finns inga ord som beskriver hur glad och tacksam jag är för att jag har dig. <3.

27/11.

magsjukan byter ut sig mot mensvärk.
och eftersom att jag inte har ätit någonting alls i veckan är jag högre än någonsin på mensmedicinen. jag fnittrar ihjäl mig åt allt och kan inte prata. och julia fnittrar ihjäl sig åt mig och då fnittrar jag ännu mer.

jag förstår inte hur jag ska kunna ha ett jobb om jag måste äta den här medicinen varje gång jag har mens.. och i vanliga fall fungerar den inte ens alltid.
gå hög till jobbet eller sjukanmäla sig en vecka i månaden?
jag hoppas verkligen, verkligen att värken ger med sig efter att jag fått barn. som det gör för vissa. för annars har det bara blivit värre och värre för värre år.

är det läsligt? hyffsta.

26/11.

har spenderat hela morgonen och förmiddagen på lättakuten.
tagit prover, skickats till täby för att röntga lungor (och hjärta sa dom också när jag kom dit? men det beror nog bara på att det sitter där imellan lungorna). men nu är jag hemma igen, utan några svar efter dagens läkarbesök.
jag tog även upp frågan om att få träffa en dietist, och nu kunde hon hålla med om att det var en bra idé, eftersom att jag var så pass sjuk på sistone.
yeay!

25/11.

igår började jag också att kräkas. jag kräktes slemklumpar, för någon mat har jag inte kunnat äta och jag har knappt kunnat dricka heller.
det ska väl bli bättre, inte sämre?
och samtidigt lär jag väl få lunginflammation när jag ligger ner dynet runt med den här hostan..
det enda positiva är väl kilona man går ner, fast dom kommer ju snabbt tillbaka när man börjar äta och träna igen.

nej.
nu vill jag bli frisk.

24/11.

jag är fortsatt sjuk, vilket är supersämst.
jag har sovit näst intill dygnet runt sedan söndags kväll.
jag som skulle gå till doktorn för min extrema hosta, så blir jag magsjuk ovanpå det.

idag firar min älskade och jag fem månader. fast det blir inte så mycket till firande... tyvärr.
<3.

23/11.

jag är magsjuk. det är sämst. jag har inte varit magsjuk sedan jag gick i mellanstadiet typ.
jag kan inte minnas att jag mådde så här illa då... usch.

18/11.

idag har jag varit i täby centrum för att köpa lite kläder till konfirmationen på söndag. jag passade också på att ta en fika med nina så vi kunde uppdatera varandra om livet.

men
när jag kommer hem står garageluckan öppen trors att den var låst och att ingen har varit hemma. och det plus den konstiga bilen och att jag drömt att det är någon som smyger omkring vårat hus och vill ta sig in gör inte att det känns så roligt att sitta här hemma ensam just nu. usch.

och bror min har blivit upprigd av spotify för att få jobb. och massa andra ställen också för den delen. tänk om det var så.. att man blir nerringd av jobberbjudanden, istället för att söka alla jobb man söker. det vore ju något. men, det är ju bara de eftertraktade som har den möjligheten att vänta på jobberbjudanden.








den här klänningen med den lila halsduken och lila sockor blir det på söndagskonfirmationen.


16/11 nr3.



okej?
anti-age tandkräm?
varenda produkt kommer att finnas i anti-age-alternativ snart.
dessutom gör ju den här tandkrämen allt som redan alla andra tandkrämer gör..

16/11 nr2.

woho! man kan få förtur i bostadskön i örebro!


16/11.



den är för andra gången den här mystiska bilen står utanför vår uppfart. den kommer dit nattetid med enormt stökiga människor och står där sedan i cirka en vecka, med endast ett framlyse på, och försvinner sedan på ett mystiskt sätt som ingen vet. och polisen hänvisar till kommunen, trots att det är körförbud på bilen. och kommunen hänvisar åter till polisen. så vi vet inte hur vi ska bli av med den.


annars sitter jag här med dubbla sockepar och fryser litegrann i mitt (igår)nyfärgade hår, som skulle bli lite ljusare brun, men blev mörkare än vad jag hade innan, suck suck.

15/11.

sedan jag skrev sist har det firats födelsedag hemma hos mamma och fars dag hemma hos pappa.
plus tre näst intill sömnlösa nätter, fast dom har ju inte firats! men inatt har jag kunnat sova, och det har varit såååå skönt.
och idag händer det väl inte så mycket heller. jag skulle vilja kunna sova ända tills julia kom hem, för då ska vi iväg och spela fiol och cello!!! :D.

10/11.

ikväll var snyggjulia och jag hemma hos sara och melv för en kväll med te, bonde söker fru och julpresenter i zebratema till sara. mycket mycket trevligt! och mycket mycket kul att träffa sara igen :). julia fick också hälsa på hennes bästismelv, men han ville inte kramas förrän det var dags att gå.
jag hade med mig kamera, men som vanligt glömmer jag alldeles bort det där med att använda den, så på vägen hem hittade jag en liten plastkrok i min ryggsäck och julia och jag roade oss med att ta massa bilder på oss själva och plastmustachen ;).











men jag har ett hem nu.

En gång var jag sorgsen
nu har jag köpts fri
Inte längre slav
under minnets tyranni
Ännu smärtar såret
ifrån ödets spjut
Men jag har ett hem nu
där jag får andas ut

Vart än vägarna bär
vart än drömmen tar slut
I hans nåd faller jag
där får jag andas ut

Där får jag andas ut
där får jag andas ut
I hans nåd faller jag
där får jag andas ut

En gång var jag bunden
nu har jag köpts fri
Inte längre slav
under världens tyranni
En gång var jag hunsad
av maktens stora män
Nu är han min herre
som dog för kärleken

Vart än vägarna bär
vart än drömmen tar slut
I hans nåd faller jag
där får jag andas ut

Där får jag andas ut
där får jag andas ut
I hans nåd faller jag
där får jag andas ut

- julia, du är mitt hem. hos dig kan jag andas ut.

6/11.

igår var julia och jag ute och gick, runt hela åkersberga typ. och det var så kallt, tyckte mina ben, att det var dags att få allergi. köldallergi. jag hatar att få det. det är så sämst! det kliar så hysteriskt mycket att det gör ont.
och hela dagen igår gick jag runt och trodde att jag skulle få ryggskott, men jag klarade mig! och nu känns det faktiskt mycket bättre. det här med sjukskrivningen var ingen dum idé, min rygg blir också glad av det.

nu ska julia snart iväg på bio och jag väntar på finflickan från norrköping. vi ska äta middag och se på film, tror jag vi bestämde oss för.


4/11.

ja. idag var jag hos läkaren på psykiatrimottagningen. tjugo minuter senare kom jag ut med en sjukskrivning. det känns skönt. att kroppen kan få slappna av. ta allt i sin egen takt ett tag. det behövs. verkligen.
de är så hjälpsamma på mottagningen jag går till. psykologen, läkaren och allihopa. det värmer i hjärtat att bli bemött på det sättet jag blir. kanske också för att de har kunskapen om asperger, som underlättar det hela en del.

sjukskrivningen gäller först och främst en månad framåt. sedan får vi se.

och tack alla som stöttat och hjälpt mig. :).
<3<3<3.

3/11.

jag har hemlighetat mig med fördelsedagspresenter i fem timmar och bara suttit böjd framåt. nu har jag jättejättejätteont i ryggen :(. ryggskottsvarning var femte minut känns det som. :(. man blir så låst när man har ont i ryggen.. det är inte som en arm, eller en fot eller så, för ryggen kan man ju aldrig låta bli att röra liksom.
usch.

men SNART kommer julia hem igen! då ska jag kräva en mängd kramar och pussar och jag ska ge henne minst lika många <3.

2/11.

mailet från psykologen löd ungefär såhär:
gå inte till jobbbet.
stanna hemma.
tid till psykiatriläkaren på torsdag.

jag känner mig en aning lugnare, det jobbiga är bara att berätta sådana saker för jobbet.
så en sjukskrivning är på gång, men innan torsdag är inget bestämt.



1/11.

psykologen har inte svarat på mitt mail. hon brukar vara snabb på det, så jag hoppas att hon inte är höstledig denna vecka. det skulle vara sämst, för min del. annars har jag varit inne i stan en kort liten sväng idag, bara för att gå ut från huset, men jag var mest irriterad och trött. jag orkar inte.

RSS 2.0