31/10.

det piper när jag andas trots att jag tagit astmamedicinen.
men jag är glad så länge det inte blir som det blev i örebro med upp mot fyrtio graders feber och riktigt ansträngd andning, en ambulansfärd och övernattning på sjukhuset.

30/10.

sjuk.
jag är sjuk nu.
jag som trodde att mitt immunförsvar hade börjat bli bättre, eftersom att jag inte varit sjuk på ganska länge. förutom lite huvudvärkt och så imellanåt.
men, nu har jag så ont i halsen att jag inte vill svälja.
nu dricker jag grönt te med mintsmak och ska försöka bli frisk snarast möjligast. jag vill träna och plugga. eller vill och vill plugga med behöver göra det väldigt mycket..










































det är tur att julia är här och kan handla och fixa. <3<3<3.

29/10.

jag måste vara så svår och komplicerad att leva med.
jag tycker jag är svår och komplicerad att leva med.
jag beundrar julia som står ut med mig och mina egenheter.

småsaker kan göra att mitt grundhumör sänks ganska mycket. vilket i sin tur gör att ännu mindre betydliga saker, när jag redan är sänkt, gör att jag blir jätteledsen.
eftersom att det kan gå i flera steg innan något väldigt litet gör mig ledsen i slutändan är det svårt att förstå mig själv varför jag är ledsen. det är svårt att koppla ihop det ledsna med vad som utlöst det. därför blir det svårt att prata och förklara när jag är ledsen. jag blir tyst och går in i mig själv, en annan värld.
då blir jobbigt svårt när julia vill trösta och jag inte har något att säga. jag måste tänka och känna själv först. innan jag kan prata.

jag hatar att allting måste vara på mitt sätt för att grundhumöret inte ska sänkas. jag känner mig som värsta barnet, som jag har förklarat förut, som kräver att allt ska vara enligt min syn på saker.
såklart gäller det inte precis allting, men viktigast är det här hemma. eftersom att jag tycker det är väldigt jobbigt utanför hemmet med mönster, färger, ljud, ljus, material, lukter, smaker osvosv så vill jag verkligen att kroppen och mina sinnen (som alltid jobbar på högvarv) ska få slappna av och hämta ny energi. här är enda stället jag kan kontrollera alla de saker som påverkar mig på ett negativt sätt och gör mig tröttare än vad jag behöver vara.
det gör det ibland jobbigt när jag ska ta hänsyn till julia eftersom att hon också bor här. vi är lite olika med vissa saker och jag försöker vänja mig in med saker som jag tycker är jobbiga, men allt med aspergern går inte att träna in. att min kropp blir trött av hur omgivningen är går inte att ändra till skillnad från att jag kan lära mig vad olika ordspråk innebär eller lär mig vad människor menar med vissa kroppsspråk och blickar och tonlägen.

men jag är glad att julia står ut med mig. eftersom att även julia är mitt hem. hon är hemma. med henne kan jag vila i mig själv utan att vara spänd hela tiden och titta efter kroppsspråk och hålla koll på om någon är ironisk eller så. jag är mig själv utan några som helst anspråk på att försöka verka normal, eller förstå allt.
jag älskar dig mest av allt min älskade vackra <3<3<3. och tack för att du står ut. <3<3<3.



28/10.

kvinnan på 112: du kanske ska försöka trösta flickan hon låter mycket ledsen.

jag tänkte: nähä, men det menar du inte....... och du tror inte att jag håller på att trösta? och att man gråter ändå ett tag innan man lugnar ner sig??? olyckan hände ju nyss..... men sa: ja, jo.. jag försöker det. 

SOOOOOFFFFFFFFAN!

soffan har anlänt. två stora förpackningar bar killarna upp, sedan var det bara att riva och slita och sätta ihop de två delarna.
nu är soffan hel och fin och omtyckt.
titta bara så fint!!!!!!!!!!!!!
(fast milis ögon ser lite läskiga ut :P )




22/10.

igår ringde dom från mio.
snubben: "hej, din soffa är klar nu"
jag: "åh, vad bra!"
snubben: "kan jag komma i helgen? vi har leveranstid mellan tio och fem"
jag: "åh, ja, kom imorgon!"

Såklart att han kan komma i helgen, det säger man ju inte nej till. en flera veckors för tidig leverans! woho!
nu inväntar vi soffan med spänning.

igår firade vi med kladdig chokladkaka med valnötter, grädde och hemgjorda maränger. :D.





kom nu lilla soffan!

19/10.

julia är iväg på parken zoo och håller på mitt sitt projektarbete. hon studerar likheterna mellan chimpanser och människor, med bl.a ondska. ni får titta på hennes blogg och följa hennes projekt :D.
http://monkeyscience.blogg.se/


själv håller jag på med en miniundersökning i skolan. vår vfu-grupp ska undersöka socialsekreterares dilemma, och om det nu är ett dilemma, gällande tillämpningar i sol och lvu. och hur de tänker kring de olika lagarna, om det finns en klar gräns mellan dom, om det ofta görs missbedömningar om vilken lag ungdomen ska omfattas av. osv. det känns stort och mycket. det ska vara en miniundersökning med minst tjugo enkäter och minst tre intervjuer. samt efterarbete kring det. men det blir säkert bra i slutändan.


annars saknar jag min älskade och längtar tills vi ses igen.<3.



17/10.

inte nog med att jag försökte tända eld på mig själv igår..
julia satte sig på min stickning och lyckades få en sticka att gå igenom byxorna och gick rakt in i den lilla rumpan.
ett litet jack, lite blod och ett hål i byxorna, men det hände inget värre än så i alla fall.

jag håller på att tända eld på mig själv och julia spetsar sig själv i rumpan..
vi är så duktiga.


<3<3<3.


16/10 nr2.

innan vi skulle gå ut på promenad idag, tog jag på mig mina leggings och såg en tråd som hände ner i sömmen från grenen på leggingsarna.
jag skulle ta en sax och klippa av den tråden, men istället råkar jag ta gasoltändaren och när greppar tag i den som man ska hinner jag tänka efter att "det här känns inte riktigt som vår sax" och så inser jag att det är tändaren..
haha. jag var nära att tända eld på mig själv. :P. julia var lagom rädd när jag stod där med tändaren..


16/10.

idag var vi ute på en jättefin höstpromenad på alldeles underbara djurgården. :).


















9/10.

i fredags kom mira, evelina och elina hem till mig och julia
för en mysig pysselkväll som även innehöll middag, vin och choklad. :).
elina har lovat oss alla att lära ut hur man stickar sockor, så det blir defentivitv fler pysselkvällar! :D.





























igår hade julia och jag en mysdag med lång sovmorgon, dejt på stan och en lång och mysig kväll med vin och oerhört mycket prat. jag älskar att prata med dig och diskutera saker fram och tillbaka. berätta saker när du lyssnar på mig. jag älskar att lyssna på det du säger, se dig i ögonen och blir mer och mer kär.





idag har julia och jag haft en ganska flummig dag. det började med en lagom sovmorgon och en lång frukost. och fortfarande i myskläder började jag spela massa gamla låtar jag skrivit med mesiga sångtexter som jag fnittrande framförde för julia. jag försökte även komma på ackord till alla fjorton låtar som jag för längesen skrev men inte skrev ut ackorden till eftersom att jag alltid tänker "äh, dom kommer jag väl ihåg" så hälften av mina sånger i sånghäftet har alltså inga ackord. det blir lite problematiskt när jag inte spelar dom så ofta :P.
sen har vi gosat med katterna, tränat, pluggat och firat min pappa som fyllde år i tisdags.






7/10.

idag när jag gick till träningen var jag så sjukt hungrig. jag fattar inte varför, och sedan blev jag ännu hungrigare när jag väl började träna. Därför hoppade jag omkring på golvet som en tok för att distrahera hungern.. hehe.. och efteråt kom tjejen som ledde passet fram till mig och sa att jag borde blir en friskisledare.
jag var ju bara lite hungrig. :P.

4/10.

idag fyller bästaste pappan år!!! grattisgrattis!!!
en middag med kramar och presenter blir på söndagskvällen. :).


idag började jag skriva på hemtentan. det har gått himla bra.
jag har bara en fråga kvar till imorgon, men nu har jag iof suttit ända sedan nio imorse utan några längre pauser och skrivitskrivit mycketmycket.
det känns skönt att ha hunnit så långt. tentan ska in på torsdagsnatten senast så då har jag lite tid att finslipa och allt.

imorgon och på torsdag ska jag dessutom jobba, så jag var lite stressad att jag inte skulle hinna riktigt. men det oroar jag mig inte för nu direkt.



IMORGON KOMMER JULIA!
JAG SAKNAR HENNE SÅ JAG DÖR LITE GRANN.
jag vill bara ha onsdagskväll nu. så att jag får krama och pussa på den jag tycker mest om i hela världen.








jag skulle även vilja gå och träna på passet om en timme, men jag har så himlarns ont..
men, kanske att jag går ändå.
alla borde förresten säga hur bra jag varit idag! ja alla ni få som läser ;).
hejsvej!

3/10 nr 3.

förra lördagen fick jag mina födelsedagspresenter från julia, jag fick en heldags ridtur(!), del två i denise rudbergs nya bokserie och den här godagoda chokladen! (som vi redan ätit upp).







idag har jag köpt en mysig grön tröja. den är så mysig så att jag ville ta kort på den.
titta inte på mig, titta på tröjan. :P.






idag har jag även varit på ytterligare en anställningsintervju. denna gång var det på freja assistans och det verkade gå himla bra. jag känner att jag behöver jobba lite mer än de sex timmar i veckan som jag har nu. och med helgarbete påverkar det inte skolan och jag får lite extra med ob:t.
det blir nog bra. :). det sämsta är att dessa jobb inte varar över sommaren.. vilket gör att jag ändå måste leta ett sommarjobb..

3/10 nr 2.

idag var jonna är och hälsade på!
det var sjukt länge sedan vi sågs och det var verkligen på tiden.
hon är en sådan fin människa och vi har så mycket vi delat som inte går att sätta ord på.
än en gång är jag mycket tacksam över allt du gjort för mig.
<3.

här kommer en gammal bild på oss. <3.


3/10.

hej jag heter andrea och har mensvärk.
kul för min lärare som måste bedöma min text i hemtentan som jag skriver medan jag är nerdrogad av mensmedicin...

2/10.

det har varit en jobbig helg. igår grät jag hela dagen. julia var här och vi skulle prata men vi grät bara, mest jag (som vanligt) jag vet inte hur många timmar det blev sammanlagt. mina ögon var röda och svullna som efter ett långtlångt simpass i en klorbassäng.
nu mår jag bättre.
ibland är åldersskillnaden så mycket jobbigare än vad vi vill tro och vill känna av. men vi vill klara det. och det gör vi.  <3.
jag är så glad att det är vi. för jag älskar dig sååå mycket.

jag har fått en ny astmamedicin!
nu har jag tre stycken olika som jag använder och den nya är fantastiskt bra nu när jag använt den några gånger. jag kunde springa och springa på bandet utan att det stramades åt i halsen eller att det började pipa från halsen. jag har ju alltid sprungit och tränat ändå, men nu med den nya medicinen var det så mycket lättare att springa. jag var liksom inte så trött alls. :D.


idag var jag på en kurs i olycksfall för barn. det var intressant. :). och det var en jättebra tjej som höll i det så det blev ännu roligare.
jag har gått många liknande kurser förr, men aldrig för småbarn och jag lärde mig faktiskt massa nya saker.



veckan som kommer blir det mycket plugg.
det är första tentan i skolan. men det är skönt att det är en hemtenta.
ja, jo. det var väl allt?






RSS 2.0