31/1.

sista dagen i januari och det betyder att det är februari imorgon och att månaderna av vinter så smått börjar ta slut. även om jag vet att den inte är slut på länge, så käns det bra, för jag längtar såååå efter sommaren nu.

det blir inte att jag skriver särskilt mycket alls dom här dagarna med julia, men det är väl förståeligt.
nu sitter jag däremot med på julias mattelektion. jag följde med henne till skolan idag eftersom att jag inte ville vara sjlv hemma hos henne, plus att jag snart ska iväg till tandläkaren för att fixa min bettskena.
det känns konstigt att vara tillbaka till en gymnasieklass. usch, jag minns hur det var. jag saknar inte gymnasiet. inte alls.
inatt är sista natten med julia för den här långhelgen, men det känns inte lika svårt att lämna när jag vet att vi ses om några dagar igen.

jag älskar dig. <3.

27/1.

ändrade planer.
jag åker hem till julia idag.
<3.

26/1 nr2.

jag är sjuk. feber. halsont.
jag fick gå hem vid lunch och kurera mig med en dusch, värmefilt och lite lugn sömn.

sedan kände jag mig en aning piggare och jag satte igång med seminarieuppgiften. så nu har jag skrivit alla uppgifter angående den första boken (för den här uppgiften) som jag läst. vilket nästan var hela boken.
tre böcker ska bli 2-3 dataskriva sidor. en otroligt förkortad sammanfattning.
men, nu har jag bara två böcker kvar, vilket är mycket färre och kortare kapitel att läsa, så det känns himla bra. dessutom är seminariet inte förrän nästa onsdag, så nu är jag väl förberedd.
och jag måste säga att de här böckerna är mycket mer intressant än den första jag läste som handlade om vetenskapsteori, bara namnet påvisar ju hur tråkigt det var att ta sig igenom den :P.



nu ska jag faktiskt stänga av. sovasovasova. och hoppas mycket innerligt att jag inte blir sjukare.
nu lever jag för fredag. då är det dags att landa i julias famn och stanna där tills jag åker hem tisdag förmiddag.
det är så våra helger ser ut nu. vi kramas. vi pussas. och vi kramas.

26/1.

sjuk är vad jag är. men det är inget värre än huvudvärk och halsont, så jag har proppat i mig vitaminer och druckit grönt te.
så idag måste jag iväg till skolan. det är grupparbete hela dagen, ända fram till fyra. imorgon och på fredag är det föreläsningar, så då kan jag stanna hemma om det är så att jag fortfarande känner mig sjuklig.
sämst.
jag vägrar att bli sjuk igen. jag har för fan varit sjuk helahela hösten, hela julen, halva januari.

25/1.

nästa vecka har vi vår första examinerande uppgift. det är ett seminarium baserat på kurslitteraturen.
och först såg jag bara de övergripande målen för kursen och blev så sjukt stressad över att jag skulle behöva skumma igenom alla böcker för att hitta svaren på frågorna.
men längre bak i handledningen hittar jag specifika uppgifter för specifika böcker och kapitel.
och nu andas jag ut. phju.



efter dagens förmiddagsshopping och efter en god lunch är ljusen tända, tet kokat och värmefilten ligger på mina axlar.
nu är jag redo för plugg!

24/1.

fortsättning på matstycket i förra inlägget.

i och med att jag började med mina p-piller, började jag bli hungrig konstant vilket jag nämt tidigare. men det har också gjort att varje gång jag är iväg någonstans och måste äta det det inte går att få tag på något vegansk har jag tvingats fuska så många gånger. det har känts okej just för att det faktiskt inte finns något alternativ och jag annars blir så hungrig så att illamåendet får mig att spy.
men att börja köpa hem egna varor som inte är veganska gör mig illa till mods. tar bort allt det jag står för. som om att jag inte längre skulle bry mig.

men jag vill inte låsa mig i det.
den här hungerperioden som p-pillerna har inneburit har verkligen fått mig att inse vad mat verkligen är. det är ingenting som man bara MÅSTE TVINGA I SIG för att överleva, utan jag har verkligen varit sjukt hungrig och då har maten både varit god och gjort mig mätt. och att äta sådär på ett sätt utan att jag behöver träna i sjutton timmar efteråt, eller känna mig äcklig eller ens tänka på hur mycket och hur onyttigt jag ätit.
och nu vill jag nästan gråta.
för jag minns ärligt talat inte hur länge sedan det var så här lätt att äta. när mat fick vara gott. när det inte var en kamp att trycka in varje gaffel lastad med mat in i munnen.

kanske har striden mellan mig och maten lagt sig? jag hoppas så innerligt att det är så. för de senaste veckorna, kanske månaden, har varit så sköna. att inte behöva fokusera allt på mat. att inte behöva förkippa allt som har med mat att göra med någoting negativt.

så därför blir den veganska kosten nu utökad med vegetariska inslag, kanske för alltid, kanske för ett tag. det återstår att se.
just nu vill jag bara äta, utan att behöva tänka skiten ur mig.

















men nu säger jag hejdå matångest!

23/1.

vegan med vegetariska inslag.
det är så sjuk enformigt med vegankosten när man är totalt ointresserad av matlagning.
plus att det är sååå sjuuukt dyrt att vara vegan.
så från och med nu, kommer jag att använda en del vegetariska produkter.
kommer dock inte att använda ren mjölk, utan det blir sojaprodukter i det avseendet.



helgen med julia har som vanligt försvunnit på en sekund.
det är helt underbart att ha henne här och jag kan knappt vänta tills det är sommar 2012 och hon kommer hit för att stanna.
jag älskar dig så mycket. det finns verkligen inte ord för att beskriva det. <3.



jag känner mig fortfarande stressad över skolan och allt vi ska hinna läsa.
dessutom har böckerna jag beställde från internet för över en vecka sedan inte kommit och jag kommer inte hinna läsa det vi ska läsa innan det är dags för seminarium och grejer.
stress.stress.stress.stress.stress.stress.


21/1 nr2.

för er som vill se hur jag bor här i örebro:


21/1.

julia är på ingång. det är inte ens en timme kvar. och de sista timmarna så här innan vi får ses går så OTROLIGT LÅÅÅÅÅÅÅNGSAMT!
visaren vill liksom inte röra på sig.

men snaaart. snartsnartsnart.

20/1.

idag åkte jag till elgiganten för att köpa en kopiator och skrivare. behövs till skolarbeten och när jag måste kopiera böcker (som vi inte får kopiera i skolan). så då blev det den här lilla svarta.



och jag passade även på att köpa en ny greenheart-mobil.
min förra finaste vita greenheart har ju massa sprickor i skärmen och har börjat haka upp sig titt som tätt. jag kommer säkert gilla den nya, eftersom att det är en greenheart. men det är med STOR SORG, jag byter ut min vita mobil.. <3.



det är så skönt att börja komma tillbaka till en frisk andrea. :). nu har jag inte varit sjuk på några veckor, och jag hoppas VERKLIGEN att det blir ett par veckor till.
och efter jag köpte min twist stepper har jag tränat varje dag, det är jätteskönt!
och inte för att jag har några muskler, eller ens tränar armmusklerna på twist steppern, så fick den här bilden illustrera min flitiga träning, haha.
visst är det fint, med de obefintliga musklerna? :D.



..som påtända ekorrar.

idag i skolan köpte jag mig en dricka, eftersom att jag glömde ta med det till lunchen.
jag köpte en vitaminwater med smak av apelsin+apelsin.
och så här stod det på flaskan:



det finns två sorters morgonmänniskor. tillhör du dom 3% som studsar upp ur sängen som påtända ekorrar och dukar upp en hotellbuffé till frukost? grattis. du kan du sluta läsa här. men är du som fredrik ö på vårt kontor och misshandlar snooze-knappen, skyller sena ankomster på signalfel i tunnelbanan och äter bussfrukost så har du kommit rätt. även snooze-vänner som du och fredrik behöver näring. varje klunk av den här drycken skickar kalcium och c-vitaminer rakt in i kroppen. ett bra komplement till vilken bussfrukost som helst. för en sån där ekorretyp kommer du aldrig bli. tackålov.


då skulle jag definiera mig själv som att jag vore som påtända ekorrar. fast, det är klart, jag äter ju inte direkt en frukost likt en hotellbuffé. :P. 

19/1.

första "klassen" jag hamnade i, kändes bara helt fel och jag blev sjukt omotiverad.
och med tanke på att jag ska få anteckningsstöd av en medstudent som jag får "välja själv" fick jag byta grupp till den grupp där emelie går, som jag kände sedan innan vi blev indelade.
och hux flux känns allting mycket bättre. lärare och studenter i denna klass var alla mycket positivare och på jämnare nivå!
så nu är det bara att köra på.
det som gör mig en aning orolig är all kurslitteratur (väntar på ytterliggare böcker än de som är på bilden). kommer jag någonsin att klara att ta mig igenom de delar av böckerna som vi behöver läsa? jag undrar. men hoppas.







18/1.

åh, vad jag älskar studentlivet.
studentlivet i den mening att man går upp på morgonen går iväg och gör saker hela dagen och kommer hem runt fyra, för att sedan ha kvällen till att träna och andra saker som ska göras.
det är helt underbart att ha tillbaka en regelbunden dygnsrytm!


17/1.

det känns fortfarande så overkligt det här.
det känns inte som att min lägenhet är hemma förutom när julia är här.
det känns som om att jag är bortrest om snart ska komma hem igen.

tiden utan julia är evighetslång och det är mycket mer än bara en enorm längtan tills nästa gång jag får hålla henne i min famn.
hon behöver mig.
jag behöver henne.
hennes tårar behöver mina pussar
och mina hennes.

mitt hem är julia. där du är, är hemma.
jag kommer aldrig någonsin komma överrens med det här avståndet som tvingar sig imellan oss.
jag hatar avståndet.
jag tänker alltid hata det.

jag älskar dig mer och mer varje vara tiondelssekund som går och jag blir ännu mer säker på att det är vi, för resten av våra liv.
jag behöver inget annat än dig.
du är hela mitt liv.
du är mitt hjärtas slag.
<3.

16/1 nr2.

har ni förresten fått se den fina målningen jag fick av julia i julklapp?


16/1.

idag åkte julia hem. det gör så ont att lämna henne vid resecentrum här i örebro och se henne åka iväg med tåget. det gör ont på riktigt. 
jag hoppas att vi ses igen redan nästa helg. <3.




jag älskar dig. världens vackraste.

15/1 nr2.

idag har  jag och julia bokat en sommarresa.
vi ska vara i turkiet i hela två veckor!
det ska bli såååå underbart skönt och mysigt.

jag längtar ihjäl mig lite redan.
den 12 augusti far vi iväg till det här fina hotellet:


15/1.

idag har jag köpt en casal twist stepper!!
woho!
nu kan jag träna preciiiiiis när jag vill.
<3.


14/1.

nu ska jag snart iväg till skolan för att prata med en tjej på funka.
och bestämma på vilket sätt vi kan underlätta mina studier. det blev den enda skolgrejen idag.
och

SEN




KOMMER JUUUUUUULIA!!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3.

nollning.

ikväll var första nollningsträffen, eller vad man ska kalla den.
egentligen är de riktiga "festerna" i helgen, men det var kul idag med.. en liten förfest kan man säga.
det var i lokalen här på grankotten, så det var nära hem, skönt!

men nu är det göteborgstjejerna och jag. vi är en bra trio! en bra trio att möta alla andra med.

negin och sarah. :).







nu ska jag dricka te, äta en frukt och sedan sova.
jag är sjukt trött efter den här dagen.

och det är inte vilken dag som helst imorgon, julia kommer hit. jag blir så glad när  jag tänker på det att jag nästan börjar gråta.
jag är så kär.
julia.
<3.

13/1.

var i skolan idag i två timmar för att lyssna på rektorn och massa information och sedan visade de äldre eleverna runt oss i skolan. jag är helt slut i huvudet efter så mycket ny information. så jag är jättetrött och skulle helst bara ligga hemma och sova :P.
men, jag är ändå taggad för första nollningskvällen ikväll.
och i min rundvandringsgrupp var det bl.a två från göteborg som jag pratade mycket med så framöver kommer ni säkert höra mig med en touch of göteborska, eftersom att jag så lätt fastnar i en dialekt.
det vet ju sofia ;). 


12/1 nr2.

idag äventyrade jag mig bort till ikea. jag är lite stolt att jag klarade av bussbytet, ja lite knas blev det ju, men jag rättade till det! och jag gick aldrig vilse! helt fantastiskt ju.

vet ni att bussarna här är lila och körs på biogas!


på vägen åkte jag förbi sådana här affärer som elgiganten, onoff, rusta, jula, jysk och alla dom. så nu vet jag även var dom ligger någonstans.


just nu saknar jag ihjäl mig efter julia, det är tur att hon kommer till helgen igen redan.
jag är också lite nervös för den första lilla skoltitten imorgon.

nu ska jag se halv åtta hos mig!
tjingpling.

12/1.

nu ligger lägenheten hemma i åkersberga ute på nätet till försäljning..
jag kan ju inte det där med att länka i inlägget, men här kommer adressen.

http://www.hemnet.se/beskrivning/1203076?r=3



och här är förresten badrummet, efter stambytet!


11/1 nr3.

Det här halsbandet fick jag av celina och hennes familj i julklapp och som hejdåpresent.
jag har saknat celina mycket under sjukskrivningen, trots att jag inte saknat själva jobbandet. och det var fint att få komma dit och se att hon äntligen mår bättre efter operationen hon gjorde.
:).
pappan berättade även att han skulle sätta ihop ett litet kollage med mig och celina och skicka till mig, det var tydligen tradition när assistenterna slutade.
jag önskar dig allt fint celina ♥.


11/1 nr2.

nu är det bara två kartonger kvar!
en med böcker och
en med musikinspelningsgrejer.
men jag måste bestämma var jag ska ha mina små hyllor till böckerna innan dom kommer upp på väggen och den kartongen försvinner.
sedan gäller det också att bestämma sig vilka tavlor som får sitta uppe och var någonstans. jag har också framkallat några kort som är meningen att sitta på väggen, så dom ska jag invänta innan jag bestämmer vad som får sitta på väggarna.

men ni kan få tjuvkika på några småsaker, innan allt blir klart och ni får en utförligare rundvandring.













dessutom!
vem har smygit in en hemlig lapp i min matta som jag inte får loss? ;).




och en ännu värre sak är att jag tror att jag har fått urinvägsinfektion.. :(.
jävlar vad arg jag är på min kropp just nu.
kan du inte bara snälla vara lite frisk ett tag? :(.

11/1.

nu är jag inne på skolans sidor och tittar runt lite. jag tror jag börjar längta efter att gå dit. det ska bli spännnande. :).

jag läser också om på vilka sätt vi kommer examineras, för det står redan och det är två enskilda skriftliga prov, och det är bara på dom man kan få högre än G och då bara VG. resten av eximintationerna är genom samtal, muntliga redovisningar i grupp, seminarium osv.  och det känns JÄTTEBRA att man inte kan få mvg, då behöver jag inte hålla den här extrema prestationsångesten på topp hela tiden. och att man i grupparbeten inte kan få bättre än g.  :).

och det står också att den första träffen för oss nya studenter är på torsdag kväll. redan första dagen vi ses. det är jag däremot lite, eller ganska mycket, nervös inför. men, det här blir säkert brabrabra. :).

10/1.

idag på eftermiddagen kom mamma hit till örebro för att sällskapa mig över en kväll, natt och förmiddag.
vi har hunnit med att handla massa mat, hittat in till stan, köpt gardinstänger, lagat mat och tittat på tv och film ända fram tills nu.
jag är inte så trött alls just nu, men jag tänkte ändå snart stänga av den här apparaten för att ge sömnen ett försök.

igår fick jag ett glatt besked. pappa kommer hit i helgen och lämnar de sista sakerna som jag hade kvar hemma. och det blir ju gratis-och-bekväm-åk för julia, så jag får träffa henne redan till helgen igen. och det värmer mitt hjärta mer än något annat just nu.
den här saknaden, den olidliga saknaden.

jag har hört flera som tycker om att sakna, som tycker det är fint att sakna. men själv tycker jag att det är smärtsamt, mörkt och svårt. jag hatar att sakna. det betyder ju bara att något saknas mig. hur kan det vara fint? hur kan man tycka om det?



lägenheten börjar väl välkomna mig så smått. och jag välkomnar den. men det är med myrsteg från bådas håll. det blir inte lätt det här. det kommer att ta sin stund innan jag känner mig hemma här. och när jag kommit iordning med det mesta ska ni även få se bilder på hur jag har det här i örebro.
nu är det dags att stänga av.

kram!
och julia får en puss. <3.

9/1.

julia och jag turas om att berätta för varandra hur vi ska klara oss den här tiden.
och jag säger det jag tror på.
men här inuti hjärtat gör det bara förskräckligt ont. jag toksaknar utan något stopp.

snart har jag legat och tittat på tv i tolv timmar. jag har inte velat göra någonting.
imorgon kommer i alla fall mamma och hälsar på över en natt, så då får jag lite att göra, men annars vill jag inget hellre än att skolan ska börja så att jag slipper ligga här och dö.

8/1.

julia åkte hem vid ett idag.
och när jag kom hem igen och stängde dörren efter mig föll dom många tårarna.
det känns så tomt. så oerhört tomt.

jag känner mig som ingen alls utan dig julia, jag känner mig helt meningslös.
och det känns så oerhört fel att du är så långt bort när jag hela tiden vill ha dig så nära som innanför min hud.
du är mitt allt och inget är viktigt utan dig.
inget.

<3.

6/1.

nu är första natten soven i örebro.
igår åkte vi fyra hemifrån; pappa, julia, vida, jag och pappas vän anders.
när vi kom fram var det bara att lassa in allting i lägenheten och jag och julia började genast att fixa i ordning. vi packade upp allt som går att packa upp sådär i första vändan, utan några upphängda hyllor osv.

sen när vi skulle sova blev jag så sjukt ledsen. det här är inte hemma. det är så främmande allting. jag känner inte en kotte och igår kändes allting omöjligt och jag ångrade stort vad jag gett mig in på.
men jag vet att jag blir såhär när det är stora förändringar på gång, och det här är ju det största äventyret jag gett mig ut på så, det känns okej att jag tvekar!

och en annan sak som är så sjukt jobbig är att jag är hungrig KONSTANT sedan jag började med mina p-piller. äter jag inte inom tre timmar efter måtiden innan börjar jag att må illa och magen verkligen skriker efter mat. bara det är helt nytt för mig, att känna hunger regelbundet.
så igår åt vi middag vid ungefär klockan sex, och när jag vaknade på natten mådde jag så illa att jag trodde att jag skulle kräkas, det fortsatte under hela natten; varje gång jag vaknade, trodde jag att snart var det dags att springa till toaletten. när jag väl överlevt natten mådde jag så illa att jag inte ens kunde äta en apelsin. två klyftor blev det innan jag vände och vred mig för att undvika att behöva kräkas. och när julia beger sig ut för att handla lite mat, springer jag iväg till toaletten och kräks upp apelsinen.
förra veckan hände nästan samma sak, men jag slapp att spy..
men det är ju helt sjukt om jag ska börja bli sjuk av att inte äta regelbundet...

3/1.

lägenheten på grankottevägen var jättefin. stor. men man såg att den var väl använd, men en mycket bra planlösning och så för att vara en studentlägenhet. inte så lyhört heller. det kommer att bli perfekt!
men.
när jag såg mig själv där, lyfta in alla saker i min nya lägenhet insåg jag att det faktiskt är utan julia jag flyttar dit. och det satte sig som en klump i halsen, som ett hård slag i hjärtat och allt jag gjorde hela resan hem var att tränga undan tårarna och den tomhetskänsla som kom över mig.

det är sämst den här.
vi kommer sakna varandra så mycket.
det kommer sluta med att vi sitter och åker till varandra varje helg.


jag älskar dig så mycket julia.
<3.
jag älskar dig så mycket.

3/1.

snart ska pappa och jag åka till örebro och hämta nycklar till lägenheten och skriva på kontraktet. det ska bli kul att få se lägenheten. och området jag ska bo i.
men jag väntar ändå på den stund jag kommer på att det är utan julia jag flyttar. jag står här och packar hela min lägenhet, men förstår ändå inte.
men trots att saknar som jag kommer känna genom nätterna är det här något jag behöver göra.

2011.

nu har det gått ett tag sedan jag fick mitt penicillin och nu börjar jag känna mig ganska så frisk i alla fall. det känns väldigt skönt. jag har själv svårt att tänka att jag varit verkligen sjuk i mer än två månader i sträck.
astmamedicinen har säkert också hjälpt till nu tillsammans med penicillinet att göra mig frisk. det som är jobbigt är att man blir skakig i händerna och får lite hjärtklappning av bricanylen, pulmicorten känner jag däremot inte av, men den kan istället ge svamp i munnen (!) usch.

och snart är det också flyttdags, som sagt. och det är många att träffa så här "en sista gång innan jag flyttar" det känns stressigt och ledsamt. så de sista dagarna här i åkersberga blir att träffa vänner och packa ner allting i kartonger.
men jag är också väldigt glad över att få börja plugga och jag vet att det kommer komma mycket bra utav den här flytten också. jag måste bara få ta det lungt, vänja mig och blir frisk på riktigt. då kommer allt att bli prima igen. :).

idag var julia, maja och jag på bio och såg fyra år till och det var faktiskt en bra film för att vara en svensk film. :).

nu är det i alla fall dags för mig att sova, jag har en huvudvärk som inte vill ge med sig, men som jag ska tvinga bort under natten så att jag kan åka till täby med julia imorgon, träffa mina och fika och åka hem till sara och fika.


RSS 2.0