31/5.

dagarna går, tentan skrivs och på fredag börjar sommarlovet när tentan är inlämnad i studentcentrum i örebro.
lägenheten blir flyttstädad och jag återvänder till stockholm med en knappt måndad kvar till inflytt i nya lägenheten.

i helgen som var, var vi på min morbrors bröllop. det var mycket fint! och jätteroligt!!!
jag fick sitta bredvid julia och alexander, mitt emot satt staffan (mammas sambo) och camilla (kusinernas mamma) så det var jättebra bordsplacering. Drickan serverades med mycket små mellanrum och redan vid fördrinken kände jag att jag inte borde dricka så mer, för då fnittrade jag till tusen. Julia kände däremot inget behov alls av att sakta ner i tempot och drack alla sorters vin, snaps, konjak och drinkar. och dessutom tyckte om allting! haha, inte många sjuttonåringar som älskar snaps och konjak.. <3. och hon blev full, trots att hon inte ville erkänna det, men när min bror kallade det för salongsberusad gick julia med på det... haha. "nej jag är inte full! jag är salongsberusad!" (med lite sluddriga bokstäver..)
här kommer lite bilder från den lyckade dagen. :D.

 

 

 

 

 

 

 

 



25/5.

jag packar och packar och packar.
nu är jag trött på det och vill bara sova.

inatt är det sista natten i lägenheten här.. det känns bra.
IMORGON kommer jag hem. :).

jag känner mig så stressad. över allt. mest för att jag inte har pengar så som jag brukar ha pengar. jag är van att hela tiden få massa pengar in på kontot... men nu kommer det inte in ett öre mer än när jag får matpengar från pappa. hm.

jag längtar hem till julia och att slippa få sova ensam. <3.



23/5 nr2.

i torsdags var jag hos min läkare på psykiatrin.
när jag satt och väntade på att få komma in och prata med henne
så tänkte jag på första gången jag gick till henne.
då handlade samtalet om psykoser, självdestruktivitet och själmordsförsök/tankar
nu är jag inte alls samma person som jag var då, och jag tänkte ändå på hur mycket jag har lyckats
ta mig bort ifrån.
väl inne hos läkaren pratade jag på om min vilja att få hjälp med en sak.
då sa hon plötsligt
andrea, du har utvecklats så enormt mycket. kommer du ihåg första gången du var här?

och jag nickade, med ett leende. för jag har slitit hårt med mitt inre för att
slippa det som var då.
och det är så kul att min läkare, som jag träffat kanske tre gånger,
på mina fem år där på psykiatrin,
anmärker hur mycket jag faktiskt utvecklats.





det är så härligt att ha känslan över att det värsta måste vara förbi nu.


23/5.

det är en dålig bloggperiod nu. men så är det ju ibland. eller ja, ganska ofta faktiskt.
men det senaste veckan har jag varit hos julia och då blir det automatiskt inget bloggskrivande.

förra helgen var vi och köpte bröllopskläder. ja alltså inte till oss själva utan kläderna vi ska ha på min morbrors bröllop nästa helg på åland. det ska bli mysigt. :).
julia köpte en jättefin grön klänning som hon är alldelles underbart vacker i. till den har hon en jättekort gul jeansjacka med samma gula färg på tygskorna och lite andra gula detaljer.
jag har köpt en byxdress med en kavaj till som är kort i ryggen och lite längre i fram. och flätade sandalskor med kilklack.

nu är det två opponeringsdagar kvar i skolan, sedan åker jag hem för att skriva hemtentan. sedan är det liksom slut. slutslutslut.



och till sist kommer nu lite uppmuntrande bilder.


♥.

20/5.

Om en vecka har jag flyttat hem. hit till stockholm igen.
det ska bli så underbart skönt på många sätt.

ett jobberbjudande har dykt upp och jag vet inte längre hur jag ska göra med allt.
jag vet att jag kommer må dåligt om jag jobbar sådär hela sommaren, men om det inte löser sig från psykiatrins håll och jag har tackat nej till jobben har jag ingen inkomst alls. what so ever.
och det är ju inte så nice. ohållbart faktiskt..
det snurrar i huvudet på alla beslut jag måste fatta. det snurrar i huvudet för att jag inte sett lägenheten jag köpt mer än på bild och jag vet inte än om jag får lägenheten den 15/6 eller 1/7.

bleh.
måndag morgon åker jag till örebro, opponerar projektarbeten, packar ihop lägenheten och kommer tillbaka på torsdag. sen får vi se, helt enkelt. men det är inte enkelt, inte för mig...

16/5.

maj är snart slut och jag flyttar hem. ja, om nio dagar kommer jag sova min sista natt här, för att sedan återvända den tredje juni för att lämna in tentan och flyttstäda. sedan är det klart med örebro.
jag är så trött just nu och vill bara gå och lägga mig, men jag ska försöka renskriva lite på vårat arbete först.. och titta klart på project runway ;).

idag på väg hem från skolan var det en kille från etiopien som började prata med mig för att han tyckte att jag gick snabbt.. men hallå det spöregnade ju?! sedan så kunde jag inte slita mig ifrån hans frågor och fick gå långsamt bredvid honom hela vägen hem. han frågade om jag hade pojkvän, och funderade först på att inte säga någonting, men sa att jag hade en flickvän och att han skulle sluta vara på påstridig, men då blev han ännu mer intresserad! vad fan. och började fråga väldigt underliga frågor. han ville verkligen bjuda hem mig trots mina upprepade nej. och så dålig som jag är på att stå på mig bytte vi nummer för att sedan äntligen bli kvitt honom. (jag ska aldrig svara om en emanuel ringer mig).

imorgon åker jag hem till min älskade julia igen, det blev inte så många nätter alls ifrån varandra den här gången. fasktiskt bara en. det är underbart. och det bästa på länge.
jag har även bokat alla resterande tågresor mellan stockholm och örebro, så flytten känns mycket nära nu. :).

dock är jag mycket arg över att mitt jobb under sommaren skulle vara en tjänst på 75-85%, men när jag fick schemat idag har jag fyra intropass i början av juni och jobbar sedan 15 pass sammanlagt i både juli och augusti. och hennes ord på mail var "har inte kunnat ge dig så mycket tider du önskat", jag önskade inte - jag blev muntligt lovad! så fräckt. jag som inte fått någon inkomst sedan jag började plugga, och nyss har köpt lägenhet. den här sommaren kommer inte bli en i lyx i alla fall ;). nej men allvarligt. det är ju sämst. det är ju omöjligt att få ett nytt jobb nu... vad fan.

12/5 nr 2.

idag innan vi hade handledning i skolan satt jag och läste lite i ett kompendium när det plötsligt började blixtra framför ögonen och jag kunde inte se vissa ord på pappret. eller inte plötsliga blixtrar med som kom fram som trådar och flimmrade i en del av ögat. sedan blev huvudvärken värre och värre och jag började förstå att det var migrän. men det var sjukt obehagligt med det där flimret. det är kanske dags att på riktigt kolla upp det där med migränen...


nu har jag börjat förstå att jag verkligen ha köpt en lägenhet. det känns så konstigt att ha köpt den utan att själv ha varit där och känt in och tittat, tänkt hur jag skulle kunna möblera osv. men. det blir bra. det här. ja.

12/5.

förut var det knät som krånglade med mig när jag började springa igen efter jul.
det gör inte ont längre när jag springer, bara när jag sitter i lite konstiga ställningar som snedbelastar knät.
nu gör det istället ont inuti höften och ner mot ljumsken. något som blir värre under springturen.. första halvan går bra, sedan börjar det göra ont så att det påverkar springet.
sjukt irriterande är det i alla fall. det är inte som kramp eller sträckning eller något sånt som går att massera eller så, det är ju liksom inuti..

well. som sagt borde det kollas upp, men som ni vet skjuter jag alltid upp sådana saker.


tårar.

jag har köpt en fin lägenhet på gärdet idag.

ändå har jag gråtit mer än två timmar nu.
tårar för allt.
hela konversationen ikväll med julia var bara gråt.
jag vill berätta. men det låser sig. allt låser sig. jag låser mig.
jag vill inte berätta. för det blir bara mer tårar.
mer tårar än jag klarar av i ensamma nätter.
jag gör mig onådd, jag gömmer mig långt, långt inne där ingen når.

blir det värre? mår jag bättre?
jag känner mig bara vilsen.
tron på att jag har hunnit läka de största av mina sår
förstörs när persioder som denna tar vid.
då tappar jag mig själv. jag faller. och jag faller hårt.


blodiga läppar som skriker sig sorg
hon skriker men ingen vill höra
Blodiga ögon som spräcker sin skräck
hon vet vad ingen vill göra

Blodiga barnet som skakar av köld
ingen vill finnas i natten
blodiga barnet som gråter av törst
ingen vill ge henne vatten

Blodiga benen som skrapas av glas
hon vet att ingen vill se det
blodiga benen som blottar sitt yttre
låtsas gör alla, när dom inte vet

Blodiga sköra fina lilla flicka
hon som ingen vill ha
Blodiga flicka gå nu din väg
dig som ingen som vill ha



10/5.

vi såg water for elephants på bio, sandra och jag. den var fin och sorglig och bra.
den rekommenderar jag för er som vill se en ny film. :).

det är så sommarvarmt och skönt här att det känns som om jag bor utomlands. jag tycker solens värme är helt magisk och den värmer mig på ett sätt som inget annat gör. min kropp behöver verkligen solen. så det är himla skönt att dig visar sig mycket nu, så här sista tiden på terminen i skolan..

det är bara tisdag, men det känns som onsdag eller torsdag. jag hatar när tidsuppfattningen försvinner på det där viset.

9/5.

här sitter jag och äter några non stop och dricker te till middag.. oerhört mättande, bra och nyttigt ;).

mamma går på visningar på lägenheter åt mig i stockholm. det är så spännande att titta på lägenheter och buda på dom och allt vad det innebär, jag önskar jag kunde gå och titta jag med. men varje helg framöver kommer att spenderas i stockholm, så då kanske jag kan titta på några i alla fall.
det känns också coolt att som 22åring kunna köpa en lägenhet i stockholms nästan innerstad med egensparade pengar! det ni!

mina grannar har spelat två låtar med högre volym än vanligt, bara för att visa att dom fortfarande kan. men imorgon ska bovärden ha möte med någon överchef inom problemområdet med störande grannar och se vad de ska göra för att lösa den här situationen. för även om jag flyttar snart, så är han ändå ett problem för området, som min bovärd uttryckte det. så dom tar det här på största allvar vilket känns skönt, för den senaste konfrontationen vid dörren var riktigt obehaglig.


annars sitter jag här som vanligt och saknar julia. jag räknar dagar till helgen, sommaren och turkiet.


och nu kommer en uppiggande bild från den 30e april då jag och julia åkte en sväng till norrtälje för att hälsa på finsofia. ;).
och bilden är som den är för att sofia inte villa vara med egentligen.




8/5 nr2.

med svullna gråtögon och en härlig sommarbränna,
tittandes på det blir bättre (som idag handlar om linda lampenius ätstörningar)
och utan att ha pluggat till det grupparbete vi ska göra imorgon

så går jag nu och lägga mig tidigare än tidigast.
förutom dom många extravarven till dörren för att känna efter att den är låst.

godnatt.

8/5.

idag är söndag.
åka-hem-dagen.
hatdagen.

de lyckliga och kärleksfulla dagarna med julia är åter igen slut.
men det är bara arton dagar kvar med ett avstånd, så långt som detta, mellan oss.
<3.
jag längtar, mer än vad jag kan uttrycka i ord.

6/5 nr2.

låneföfte för 2,2miljoner, check! :D.

nu blir det en mysig lägenhet i stockholms innerstad. <3.

6/5.

idag är det fredag, vilket alltid är den bästa dagen i veckan eftersom att det är då jag får träffa min älskade vackra igen.<3.

dessutom fick jag mail om att mitt seminaruim som jag inte blev godkänt för, tydligen var godkänd. men det hade blivit någon fel med närvaron då min lärare inte fått informationen om att jag faktiskt var där vid uppsamlingstillfället. så det underkända arbetet var inte underkänt! yes!
jag kan skriva godkända seminarium med knappa fyrtio graders feber, på en kväll, samma dag som jag kommer hem från sjukhuset! yeay.


nu ska jag lägga ut lite möbler på blocket som jag ska sälja inför stockholmsflytten. Jag kommer inte att få plats med allt hos pappa när jag ska bo där. plus att det inte blir lika mycket att flytta då. :).




jag älskar dig mer idag. <3.





en sång till dig min älskade. <3.

4/5.

ÄNTLIGEN KLAR MED DEN HIMLA SKRIVUPPGIFTEN TILL IMORGON!

och för att fira det tog jag massa fina bilder på mig själv...























3/5.

att vara tillbaka i örebro innebär också mycket plugg.
till på torsdag har vi en svår skrivuppgift, i alla fall så tycker jag att den är mycket svår.. :(. Frågeställningarna som vi ska besvara finns inte att hitta i boken. man ska liksom läsa och kunna hitta ett svar ändå. och med min lilla oälskade asperger (som i det här läget inte är särskilt roligt) blir det väldigt svårt, när det inte står konkreta svar till svåra frågor. Dessutom intresserar jag mig inte särskilt för politik vilket gör det så mycket svårare.
koncentrationen är också ett problem just nu. ett mycket stor problem. hela tiden flyger mina tankar iväg på annat och jag måste aktivt hela tiden föra dom tillbaka till böckerna och word-dokumentet på datorn. Det finns egenskaper med aspergern som jag tycker väldigt mycket om, men det här med koncentrationen och det okonkreta gör det så svårt att orka plugga. uschusch.


dessutom vill jag bara städa lägenheten, börja rensa ur och packa ner saker i kartonger. det är faktiskt bara 24 dagar kvar i den här lilla staden innan jag beger mig till stockholm igen. Det känns så kort kvar i skolan, med så få uppgifter kvar att lämna in att hjärnan redan börjat lite på sommarlov. men det är de svåraste och största uppgifterna kvar och jag behöver min hjärna mer än någonsin.

tre nätter kvar tills hon kommer, min älskade julia. det är överkommligt. men efter att ha spenderat så många dagar med henne sedan påsk känns varje dag utan henne längre än längst. <3.

2/5.

maj har det hunnit att bli och jag sitter åter igen i örebrolägenheten.
det blev en hel långhelg hemma hos min älskade och vida följde med hem till sara. hon ska ju bo där snart ändå när jag är på bröllop och när jag flyttar hem sen, så genom att hon fick komma dit nu kan jag göra mina visiter i stockholm lite längre, men usch så tomt och tyst det är här utan henne.

jag saknar redan julia. mest.
du är det absolut bästa som finns. <3.

RSS 2.0