30/4.

igår var det så att jag började prata i en grupp med personer som har asperger. jag var rikgit nervös innan jag kom dit. men det gick ganska så bra, såklart pratade jag minst, men jag hoppas att det blir bättre vart eftersom. det vi tog upp igår, som vi pratade mest om, var svårigheten med mat. ingen av oss känner hunger kom vi fram till. inte den där känslan av att "nu börjar jag bli hungrig" utan när vi är hungriga har det redan gått så lång tid efter det tidigare målet med mat att kroppen reagerar på det, som att man blir yr eller skakig eller så. och att vi tittade på klockan och bestämde maten utefter det "nu är klockan två då borde jag vara hungrig så nu lagar jag mat".
det är i alla fall intressant och skönt att prata med människor som känner likadant. som verkligen vet hur det är, inte bara kan sätta sig in i och försöka förstå hur det är.
jag kommer i alla fall att fortsätta att gå dit! :).


jag har också köpt hem lite färg. jag har bestämt mig för att färga håret. jag känner inte att det här ljusa stämmer överrens med mig, på något sätt.
men samtidigt käns det väldigt tråkigt att sabba den här fina mixen av färger som finastina har gjort.
well... det får bli fint igen nästa gång jag går dit!


på en vecka har jag jobbat tre heldagar. lördag 7-20, onsdag 8-20 och torsdag 7-20. men jag är inte så trött som jag borde vara.märkligt.
nu borde jag vara hungrig... så nu borde jag laga mat.
hejsvej.

29/4.

idag fyller min bror år. GRATTIS fina du!

dessutom är jag väääääldigt nervös..

27/4 nr2.

nu har jag en nyopererad katt här hemma och det känns inte alls bra att behöva jobba en heldag imorgon..
men, det är introdag på nya stället och sedan det vanliga jobbet. då blir det tyvärr så.
vida mår i alla fall bra och allt gick jättebra. veterinärena kommenterade ännu en gång att det var en sådan liten katt. men trodde att det kunde vara för att hon var utan ägare ett tag och inte fick i sig mat och så, hon kräktes väldigt mycket i början när hon kom hit och dom trodde att det på något sätt gjorde att hon sluta växa lite grann, något sånt.

jag vill i alla fall säga att jag har världens BÄSTA katt. så det så.

27/4.

aj vilken huvudvärk.
och inte har jag sovit så värst mycket inatt.
det är en så otroligt dålig kombination.

nu är vida hos veterinären i alla fall. och jag jobbar kväll idag, så jag kan inte vara hemma och ta hand om henne när hon hämtas från veterinären. det känns väldigt dumt, men det är tur att jag har en sådan fin pappa som kan hämta och passa henne en stund.

26/4.

idag tog jag tag i synproblemet. jag har den sista tiden märkt att synen har förändrats till det sämre och att jag ibland trott att jag glömt ta på mig glasögonen fastän jag har dom på mig. och det visade sig att min syn hade försämrats och jag hittade ett par bågar som jag faktiskt tyckte om på en gång. så nu har jag köpt nya glasögon som kommer om 7-10 dagar. billigt var det också! annars hade jag nog väntat lite med nya glasögon.
men det jag tänkte var att all den här huvudvärken och tröttheten kanske har att göra med att jag inte ser tillräckligt bra, så då känns det absolut värt att köpa nya glasögon. om det gör att jag har ont i huvudet hälften av all tid jag har nu skulle jag ha köpt dom på en gång då med. så det känns bra och inte alls så dyrt om det hjälper att ta bort huvudvärken. :).
glasögonen är något större än de jag har nu.. så jag hoppas att det känns bra även när jag kommer hem med dom och att dom inte bara kändes bra i affären.

och
imorgon är det dags för lilla finkatten att kastreras. det kommer säkert att gå jättebra, men ändå ojar ja mig lite för det. <3.


25/4 nr2.

idag på tv såg jag en intervju med mia skäringer, och jag kom fram till att hon verkar vara en väldigt bra människa. jag gillar henne. så nu skulle jag vilja se hennes show

dyngkåt o hur helig som helst.




25/4.

det känns knappt som att jag har jobbat den här helgen, konstigt nog. verkligen jättekonstigt.
kanske har det betydelse att jag faktiskt somnade strax efter tio igår och nästan sov hela natten..
något är det, men hur som är jag hur pigg som helst nu. det är jätteskönt.

jag var på det nya jobbet idag också för att gå igenom introduktionspass och sådant. och det känns bra redan när jag står och knackar på dörren för att få komma in, det kommer att bli så bra det där! :).
och jag fick klartecken för tio dagars ledighet i mitten på juni. då åker jag och jobbar på läger istället.

det var länge sen det inte kändes bara piss.

23/4.

jag vaknade klockan sju och det första jag tänkte på var att jag måste ringa jobbet. och den där obehagskänslan i magen kom så fort jag vaknade. men det är väl bara att ringa helt enkelt.. få reda på domen. hur länge ska jag behöva stanna kvar?

-ringer-

helvetesjävlakorvjävel.


22/4 nr5.

idag har finandrea varit här på lunch.



och visat upp sin fina tatuering!!




och jag vill visa er min dyra, men åh så fina, jacka jag köpte i lördags!




sen bakade jag för bror kom hem en dag tidigare och jag hann med en kvällfika för att fira hans födelsedag.



fina bror!




och nu är jag otroligt trött och önskar att jag hade lika lätt att kunna somna och sova som när jag har någon bredvid mig..
jag panikar över jobbet och tror att jag aldrig kommer komma där ifrån.

nej; god natt.

22/4 nr4.

haha, titta vad jag hittade i mailen, efter att jag tackade nej till ett jobb.

Hej Andrea!
ÄLSKADE Ditt tuffa svar... Gillar att du är så "assertive", vet vad Du vill och ställer krav..
Ser fram emot att om 10år  se DIG som t.e.x SEB`s Nya DRIVNA Konncern-CHEF ha ha!
LYCKA TILL I LIVET..!!  Mvh  *****

22/4 nr3.

det var två och en halv månad sedan jag klippte mig. och
det här:




har blivit
det här:



snacka om att håret blektes i thailand.. och det känns lite väl ljust för min smak och jag funderar på att färga det lite mörkare. som mellanfärgen på första bilden. men, det är svårt att göra det själv om jag inte vill färga hela håret. jag skulle vilja ha kvar det svarta liksom.. men jag har inte råååd att fixa håret varannan månad!




22/4nr2.



visas filmen 1 000 000 donerar företaget som tillverkat pengarna till bröstcancerbehandling.

22/4.

ett jagärbrapå-inlägg.

ni vet, försöka tänka lite positiva saker om sig själv.
och det jag kan komma på är att jag är bra på att blanda drinkar!
haha, det är verkligen något användbart och en bra egenskap.. verkligen..

;).

21/4.

min rygg har faktiskt börjat kännas bättre, och jag har varit ute och sprungit långt de senaste dagarna och jag hade tänkt att försöka mig på ett friskis och svettis-pass. men nu är det otroligt tungt på jobbet och jag har fruktansvärt ont så det vågar jag mig inte på..

imorgon är jag ledig! gud så skönt.
men sedan jobbar jag hela helgen och hinner inte med att träffa min bror en endaste gång nu när han är hemma från gotland och firar sin 20års-dag så här några dagar i förväg. det känns faktiskt tråkigt. :(.




20/4 nr2.

sitter och läser på om b12. vitaminet jag inte får i mig.
på en hemsida var det så pedagogiskt gjort att man kunde lägga olika grönsaker och andra matgrejer på en tallrik och sedan se vilka slags b-vitaminer det innehöll. och inget av det jag åt innehöll b12. bara kött och mjölk och sånt. inte konstigt om jag har b12-brist i sånt fall.
men jag väntar fortfarande på provsvaren...


lite mer om b12.
För att vi ska kunna omvandla maten som vi äter till energi, så krävs det en speciell typ av ämnen som kallas enzymer. Enzymer är jätteviktiga ämnen i kroppen som möjliggör och påskyndar olika reaktioner. Det är här B-vitaminerna kommer in i bilden, eftersom B-vitaminer ofta ingår i enzymer. B12 är ett (av många flera) B-vitamin. Det är vattenlösligt och kallas också för Kobalamin, eftersom det innehåller grundämnet kobolt. 

B12 har många viktiga funktioner i kroppen. Det behövs bland annat för cellernas ämnesomsättning och de röda blodkropparnas och nervsystemets funktionB12-brist kan leda till blodbrist vilket kan ge upphov till trötthet, yrsel, försämrat minne, huvudvärk osv) och nervskador. De som har störst risk för att få brist på B12 är vegetarianer/veganer, äldre eftersom deras kroppar har svårare att ta upp B12) och alkoholister.

B12 finns i princip bara i animaliska livsmedel, vilket gör att vegetarianer och veganer kan drabbas av B12-brist. Exempel på B12-rika livsmedel är...






B12 finns även i liten mängd i exempelvis alger och syrade grönsaker som surkål. Mängden B12 i dessa livsmedel är dock väldigt liten och det är oklart om upptaget av vitaminet från dessa livsmedel är lika bra som från de animaliska livsmedlena.

Jag tror att det är ganska vanligt att man förknippar vitaminer med frukt och grönsaker, och därför kan det vara extra viktigt att tänka på att B12 faktiskt bara finns i just livsmedel från djurriket.

Man bör få i sig ca 2 mikrogram B12 varje dag. Denna siffra säger ju inte speciellt mycket om man inte har något att jämföra med, så jag har gjort lite näringsberäkningar...

♦ 1 dl mjölk, 1 kokt ägg och 1 msk leverpastej innehåller 2,2 mikrogram B12
♦ 2 dl filmjölk, 3 skivor ost och 1 stekt ägg innehåller 1,9 mikrogram B12
♦ 60 gram kokt kycklingkött innehåller 0,3 mikrogram B12
♦ 60 gram kokt lax innehåller 4,9 mikrogram B12




jag kan ju inte vara den enda veganvegeterianen som inte får i mig vitaminet.

20/4.

idag är det kallt. så kallt att jag har 34.8 i temp.
då är det kallt.

19/4.

bilderna från i fredags!
jag glömde faktiskt ta bilder under kvällen, så bilderna är innan kvällen börjat, haha.
men johanna är fin i alla fall. :).











18/4 nr2.

jag har märkt att man blir olika akutkissnödig beroende på vad man dricker. just känslan av hur kissnödig man är oavsett hur mycket man har druckit. det vet jag eftersom att jag alltid måste sitta på roslagsbanan och vara kissnödig hela vägen hem i 40minuer.
värst är det i alla fall efter vin, då det gör både ont för att man är så kissnödig, och att man knappt kan hålla sig, nästan så att man måste hoppa omkring som ett litet barn.
näst värst är tekissnödigheten, kissnödigheten kommer smygande och blir värre och värre, samtidigt som det gör ondare och ondare och på slutet måste man nästan hoppa omkring; om det tar riktigt lång tid innan man är hemma.
och det som inte ger samma typ av kissnödighetskänsla är drinkar, även om man blir mycket kissnödig av det med så gör det i alla fall inte ont, man blir bara extremt kissnödig, men det kan ta ett tag efter det att man druckit drinken..




18/4.

jag ska fan gifta mig med gitarren.

17/4.

igår var jag hemma hos johanna för att fira hennes födelsedag. det var en fin kväll. jag var full innan jag ens hade öppnat vinflaskan (och jag behövde aldrig öppna den heller), det är bra jobbat! och såklart glömde jag kameran där, så ni får vänta med bilder.
jag åkte senare till lidingö för att sova hemma hos mamma eftersom att vi hade planerat fika och shopping idag. jag köpte en extremt snygg jacka! alldeles för dyr för vad jag betalar för kläder egentligen, men jag blev helt enkelt kär, så hon fick följa med hem. synd att jag inte kan lägga ut en bild. ni skulle också bli kära, jag lovar!

annars känns det tungt idag. trots att jag vet att jag är på väg mot ett nytt jobb har jag inga exakta datum klara och det gör att det känns oändligt långt kvar..

annars har jag lärt mig flera nya låtar på gitarr. låtar av bl.a. tomas andersson wij och av anna ternheim. det är fint det där, att lära sig nya saker. speciellt när det handlar om en gitarr och en låt.



16/4 nr2.

fröken fluff.

16/4.

inatt sov jag faktiskt bra, med tanke på hur de senaste veckorna varit. jag har inte gått upp tio gånger och jag har inte vaknat varenda enda gång jag har vänt på mig. skönt.
och den här huvudvärken som hållt i sig i veckor sitter fortfarande kvar...
men jag gjorde en frukost med både dinkelgröt och frukt- och bärsmoothie. :).





och nu är en tid beställt. den 27:e åker min lilla flicka till veterinären..

15/4 nr2.

nu har jag haft ett fint andreabesök.



och jag har lyxat till dagen med att försöka göra en frisyr. det börjar ju bli så långt att det faktiskt går nu.
som sagt växer det ju ganska så snabbt.

15/4.

nu har jag gjort det som jag så länge längtat efter att få göra.
när jag klockan åtta imorse begav mig till chefens rum var jag så laddad att jag inte ens hann sätta mig ner på stolen förrän jag sa det. jag vill säga upp mig.
och så var det med det. och jag kände mig sådär hysteriskt glad som jag var den där jonas gardell-kvällen den 19februari ;).

chefen var förstådende och sa att jag jag var varmt välkommen tillbaka om det skulle vara så, det kändes ändå bra.
hej då lyktan!

14/4 nr2.

antagningen
bekräftelse på anmälan


sju stycken sådan mail har jag i min inkorg. det betyder att jag har ändrat min ordning på skolor sju gånger sedan jag bestämde mig första gången.
men nu känns det jätterätt. och det är ju så det ska vara.
först ligger nu socionomprogrammet med inriktning socialpedagogik i karlstad. förut låg socialpsykiatrisk vård som nummer ett, men i socionomprogrammet är det ungefär samma kurser. plus att det låg i trollhättan, lite längre bort.
det konstiga är att jag har tre olika meritvärden från mina gymnasiebetyg, beroende på vilket program jag sökt. det är både 19.49,  19.24  och  18.99. väldigt skumt, men jag är bara glad att dom är höga! :).

Nu blir det en springtur, trots den enorma huvudvärken och sedan lite frukost på det, i hope.

14/4.

nu sitter jag och ändrar om ordningen på skolor igen, jag vet inte hur många gånger jag har gjort det sedan jag valde skolor från början. jag kan verkligen inte bestämma mig. inteinte.
det ska tänkas på det ena hit och på det andra dit och olika program och olika städer. vad vill jag allra allra helst liksom? KORVSVÅRT är vad det är.

13/4 nr3.

jag sitter och äter glass. eller nej det gör jag inte alls, inte längre, men jag gjorde. och nu har jag ont i magen. i vanliga fall när jag äter glass äter jag mjölkfri glass, men ibland, väldigt sällan känner jag för en ben & jerrys - glass och då får jag ta det där med lite ont i magen.
jag sitter och firar lite i hemlighet.

13/4 nr2.

jag tänkte att jag skulle gå in på studera.nu för att titta igenom mina ansökningar en sista gång, eftersom att sista dagen för att göra ändringar är på torsdag.
och då ser jag att mina meritpoäng är mycket mer än vad jag trodde att dom skulle vara. mycket märkligt. nu försöker jag lista ut hur dom räknar ut det där. men som det ser ut nu kommer jag ju typ in vartsomhelst, så det ska jag inte klaga på. men det betyger också att något måste vara fel ;).

13/4.

fy korvans vilken natt. tur att jag är ledig idag.

snart ska jag iväg till psykologen. senast jag var där var någon vecka innan thailand, så det har blivit en ganska stort hopp. och även fast jag inte pratar speciellt mycket när jag är där, och fast jag undanhåller det jag skulle behöva berätta känns det ändå bra att vara där. jag vet inte riktigt varför. egentligen skulle jag kunna sluta gå dit, med tanke på hur lite jag pratar när jag väl är där, men på något sätt känns det ändå bra att vara där.

annars längtar jag till imorgon, mitt hemliga möte nr2 har ju blivit flyttat till då. att få säga det jag sååå länge velat säga känns bara så otroligt skönt. och jag är så glad att jag har bestämt mig och verkligen tänker genomföra det. det kommer vara det bästa på mycket länge, även om det kommer finnas mycket att sakna.

nu ska jag göra mig den speciella frukt och bär smoothie:n som jag ofta gör på morgonen, sådana här dagar.
hejsvej.

12/4 nr3.


jag hatar sådana här kvällar.
när det bara slår om och plötsligt sitter man med världens ångest
trots att man sekunden innan
skrattar.

jag vill inte ha det så här. jag vill inte veta av den här världen. världen med ständig ångest.
även om jag inte känner den konkret ligger den alltid där inne. där bakom. och gömmer sig,
redo att attackera när det passar den.

jag vill inte mer.
korv.
korv.
och.
korv.

12/4 nr2.

jag blir alldeles trött på den här huvudvärken.
och johanna skrämde upp mig med b12vitaminsbrist. så nu hoppas jag att jag verkligen inte har det!

jag gick i alla fall ut på en liten promenad för att leta reda på våren. och jag hittade den.












12/4.

och så vaknar jag med världens huvudvärk, värre än på hela helgen och känslan av 40-gradig feber men har ingen feber alls.
jag har säkert cancer. eller aids och hiv.

jag som har laddat så för idag! för möte nummer två. attans bananer.

11/4 nr2.

nu är jag hemma igen och mitt lilla möte gick jättebra! mer sägs inte nu.

jag har något mellanting av migrän och feber utan att det direkt är något av dom. jag har legat och sovit/halvsovit sedan torsdag natt och är mest trött hela tiden, och den här fruktansvärda huvudvärken.
med tanke på mina blodprover och b-vitaminsbristen läste jag på lite om det där. just att man kan vara väldigt trött, man blir deprimerad lus att man kan få domningar i händerna, vilket kanske är svaret på det konstiga jag har i min handled. jag hoppas provsvaren från omgång nummer två kommer snart så att jag kan fixa till det här. annars måste jag ta reda på var den här tröttheten kommer ifrån för så här är det i alla fall inte normalt för mig att vara.

11/4.

inatt slapp jag mardrömmar och sov ändå ganska bra, men jag är fortfarande jättetrött. beror väl på att jag inte mår så bra.
jag börjar bli lite nervös för dagens möte och morgondagens möte. ni vet när man börjar tvivla i sista sekund om man gör rätt eller inte. men i botten känns det väldigt bra, och det är den känslan jag måste hålla fast vid, men allt känns rörigt nu och kaoset inom mig rör runt det ännu mer. men
det blir bra det här.


10/4.

inatt har jag drömt riktiga mardrömmar om nyckelmannen och jag har vaknat alldeles svettig vajre gång. och varje gång jag lyckats somna om har han varit där igen.
jag förstår inte att jag blev så rädd för honom.


jag har inte sovit hela förmiddagen idag i alla fall och är lite piggare igår, men jag ligger ändå nerbäddad i soffan och myser med finkatten. 
imorgon hoppas jag på att vara pigg och utvilad..

9/4 nr3.

inatt drömde jag om den där nyckelmannen igen. han bröt sig in genom min dörr och var på tok för full och aggressiv för att johanna och jag skulle kunna få ut honom.
idag har jag drömt att jag varit en fisk, en mördare och en kille. feberdrömmar brukar ju vara konstiga och mer läskiga. konstiga har dom väl varit med tanke på vad jag varit i drömmarna, men dom har varit hysteriskt roliga, haha.
jag har i alla fall sovit större delen av dagen och legat i soffan exakt hela dagen. och för ungefär två timmar sedan tog jag faktiskt en värktablett för att försöka minska på febern och huvudvärken, men utan resultat. och när jag senast frågade läkaren om en receptbelagd värktablett, eftersom ingen av dom receptfria har fungerat, så tittade hon på mig och sa med allvarlig röst att sådana typer av värktabletter är beroendeframkallande och sedan var det inget mer med det. hon tror väl knappast att jag frågar om jag inte provat allt. sådant blir jag arg på. att bara bli avfärdad sådär på en gång.

nu ska jag lägga mig för att sova. igen. och jag hoppas att jag är fri från åtminstone febern imorgon.

9/4 nr 2.

jag är så glad att jag sjukanmälde mig. nu har jag 38-gradig feber och har sovit till och från hela dagen. huvudet känns som, eller det känns som att jag inte ens har något huvud. en mycket märklig känsla..

9/4.

på nyhetsmorgon berättar dom, med en överraskande ton, om att man kan vara allergisk mot kött. det är väl inte så konstigt alls! man kan ju vara allergisk mot allt annat, så varför skulle man inte kunna vara allergisk mot kött?!


johanna kom hit vid fem igår och vi lagade och åt tacos innan hon intervjuade mig för sitt skolarbete och sedan tittade vi lite på tv och drack massor av te. klockan blev mycket och hon stannade över natten innan hon skulle upp tidigt imorse för att äta frukost med sin mor.
själv har jag legat i soffan hela morgonen, med en feber som inte vill försvinna. därför sjukanmälde jag mig också för helgens arbete.. jag tycker alltid att det är så svårt att bestämma om man ska sjukanmäla sig eller inte, när man är sådär på gränsen till sjuk. fast feber visar väl ändå på att man är sjuk? fast det har jag ju ganska ofta.

i helgen ska jag alltså bara vila upp mig och peppa mig själv för nya beslut jag tagit.

8/4 nr4.

jag har extrem huvudvärk och en början på feber, antar jag. jag frös som en tok och på skoj tog jag tempen som visade 35.0 grader, 15 minuter senare tar jag tempen igen för att jag känner hur huvudvärken stegrar och då visar den 37.2 grader. och jag fryser fortfarande.

men men. snart kommer johanna hit och äter middag. sen ska jag svara på några frågor till hennes skolarbete.
det blir fint det.

8/4 nr3.

idag har jag så ont i ryggen att det känns som att det är ett nytt ryggskott på väg när som helst...

8/4 nr2.

den här sången är korvans så fin! och det är nog första gången jag lyssnar mer på musiken och stämmorna än själva texten, för texten är ju korvans så tråkig, men åh, så fin den är! och för att inte tala om hur bra filmen är; o brother where art thou. och låten; down to the river to pray.


8/4.

inatt har jag drömt så otroligt mycket konstigt att jag vaknade med världens huvudvärk.
nu ska jag dricka mitt älskade röda vaniljte och sen är det nog dags att lära sig några nya låtar på gitarren, det var allt för längesen jag höll i gitarren..

7/4 nr2.

idag efter jobbet gick jag och lämnade flera blodprov för att kolla upp det där med vitaminbristen. det var en massa krångel med vilka prover det var jag skulle ta, men till slut löste det sig. den här gången blev jag väldigt yr och jag sa att jag var väldigt rädd för allt det här med provtagning. då sa hon: då tar vi en tunnare nål, den känns mindre. och det gjorde den! varför har ingen annan gjort det förut? men jag glömde att andas när jag satt där och hon fyllde rör efter rör och när hon såg att jag blev allt blekare sa hon: nu måste du andas! ta ett djupt andetag! sedan fick jag lägga mig ner, men jag klarade mig från att svimma i alla fall. mycket skönt. och det gick ju ganska bra i alla fall. jag menar, jag tog mig ju dit.

efter det gick jag till polisen och lämnade nyckeln som den mystiska mannen lämnade här utanför mitt fönster på påskaftonsmorgonen. dom tyckte också att det lät mycket märkligt, skrev ner det jag sa och så sa hon att jag skulle ringa direkt om han kom tillbaka.

sedan ringde telefonen och efter det samtalet log jag för första gången på hela dagen skulle jag tro.
nu ni.

nu.

dessutom har jag bestämt mig nu. det är dags. sedan får det gå som det går, men ingenting kan få mig att tycka att det är värt det längre...

7/4.

grattis världens bästa mormor på din 62-års dag! <3.
jag älskar dig och allt du någonsin gjort för mig. dom dagar jag har fått funnits med dig, varenda minut.








7/4.

idag har jag ont i ryggen, väldigt ont.
och är trött.
jag mår illa.
och jag vill ingenting.

inget annat förutom att ligga hemma och krama på vida.




efter jobbet ska jag till polisen, sen ska jag hem till mormor och morfar och fira deras födelsedagar. jag orkar egentligen inte med den stora släktsamlingen idag, men ett tag måste jag ju dit.

6/4 nr2.

det finns ingen energi överhuvudtaget att göra någonting mer än det man ska, knappt det man ska, på jobbet. hur svårt ska det vara att få något nytt? något annat?
jag börjar så smått inse att det är timmis man måste börja som, för att sedan få anställning och fast jobb. men det känns så trist att släppa det man har. eller inte trist, men jag har liksom redan gjort allt det där en gång. det som tar emot är att när man börjar som timmis är det ofta mycket kvällspass...
och man vet inte hur mycket pengar man får i slutet av månaden.. den här "tryggheten".

frågan är vad jag värdesätter mest.

6/4.

jag åkte tidigare till jobbet för att lämna in den där nyckeln till polisen, men så glömmer jag nyckeln. det går så bra för mig ibland.
och idag jobbar jag kväll, för första gången på flera veckor, och förstör hela min nya helt fantastiska rutin.
men solen skiner och det är ganska så varmt ute, så jag är faktiskt på ett ganska så bra humör. :).



5/4 nr3.

fy fan för alla korvar vad jag har ont.
bion var en plåga, i den meningen att jag knappt kunde sitta still för att jag hade så ont.
alice i underlandet var både jättebra och jättetråkig. jag brukar annars inte tycka om typen av filmer som inte är verklighetstrogna, men jag tyckte om att dom hade gjort filmen som en fortsättning och inte direkt som det var i den tecknade riktiga filmen. och jag tyckte att det var dåligt datagjort ibland. och ibland var det jättebra gjort. väldigt ojämn på det mesta.
nog om filmen.
jag och andrea testade på sushi för första gången i våra liv. jag är inte imponerad alls. riset smakade fisk. bara fisk. men, jag älskar ju avokado; men som andrea sa "avokado och ris kan man ju äta hemma" och jag håller helt och hållet med dig.












film:





nu har jag dessutom sökt flera skolor! och jag börjar känna mig riktigt taggad för att plugga. dels också för att få till det här med att vara ledig kvällar och helger. få rutin på tider och på livet igen. jag märker hur stort behov jag har utav det när tillfället ges. ibland är jag mer aspergerig än vad jag vill erkänna. jag vill inte låta det förstöra för mig så jag försöker i den mån det går att utmana varje problematik i det, men just det där med rutiner är en av det mest utpekande dragen för asperger och jag känner att det faktiskt är något man inte kan träna bort så pass mycket att det fungerar i alla fall. för det gör det inte.

på mer än en månad har jag varit fri från jobb kvälls- och helgstider, dels för att jag var ledig i två veckor men ändå, jag märker själv hur mycket mera sprudlande jag blir. hur jag pratar mer. hur hela jag förvandlas till den där lite mera sociala tjejen som jag i mellan åt saknar och vill kunna vara. för lite social är jag. och ganska mycket social för att faktiskt ha asperger.
ibland brukar jag känna mig nöjd med dagen, på så sätt att jag sagt det jag velat säga till någon, istället för att tänka det och låta bli att prata. och då blir jag så glad och ler ett leende till, åt mig själv. :).

5/4.

el rasto på jobbet. och när den är slut är det bara dryga timman kvar. bäst!
idag har jag extrem mensvärk, när man blir alldeles; kallsvettig och yr, när man varken kan sitta, stå eller ligga utan att det gör ont, och när illamåendet gör att det man skulle ha behövt äta kommer upp med detsamma.
känns som att jag inte har gjort någonting på jobbet idag, utan lagt över allt på stackars sara. och nästa gång jag går till läkaren ska jag försöka ytterliggare en gång att försöka förklara hur jävligt onda mina smärtor är. skulle jag vara en som visar eller uttrycker fysisk smärta skulle jag skrika högt och gråta samtidigt, tror jag, haha. så ont gör det.
men för någon månad sedan drygt på programmet efter tio var det någon som pratade om just extrema menssmärtor och att det blev värre med tiden och det var någon slags sjukdom. och såklart tyckte jag att allt stämde in på mig. och det är vid tillfällen som jag fått för mig att jag vet vad jag har som jag inte vill uppsöka läkaren för att jag inte vill få reda på att jag har det. men well.

efterjobbet möter jag upp sofia och andrea. jag ska köpa lite födelsedagspresenter till mormor och morfar som fyller år nu i veckan och nästa vecka. vi ska också hinna med att äta innan det blir bio vid en sådan där lagom tid som vid sju. alice i underlandet ska vi se, dock inte i 3d vilket jag hade velat prova på, men det får bli en annan gång sörrni.


5/4.

jag har drömt om den mystiska mannen inatt.
i drömmen vaknade jag och då stod han precis vid sängen. sekunden efter vaknade jag på riktigt och flög upp ur sängen.
och sådär har det varit ungefär hela natten, legat vaken, somnat, drömt om honom, vaknat i panik för att sedan ligga vaken en bra stund till.

usch!


och nu ska jag till det där jobbet som alla redan har tröttnat på.
efter det ska jag träffa fina vänner och gå på bio. :).

4/4 nr3.

jag har nya fina lila gardiner, och nya fina lila kuddar till soffan.
jag har tagit bort hyllorna på väggen där böckerna/dvd-filmerna och cd-skivorna stod, och istället suttit upp nya hyllor till böckerna.
och förresten ska jag måla om i köket igen, och vilket färg det blir får ni se när det är klart.










jag är också lite rädd för den där mannen som stod och tittade in genom mitt fönster igår. inte för att jag tror att han var speciellt farlig, men det var otroligt obehagligt. det kändes som att han tittade rakt in på mig, för jag satt ju där rakt framför honom. men jag vet ju som sagt inte hur mycket han såg, eftersom att persiennerna var lite vinklade. men. jag får för mig att han ska stå där varje gång jag närmar mig fönstret, eller varje gång jag drar upp persiennerna. uschansbuschans!

4/4 nr2.

efter den trevliga födelsedagsfikan hos liv bestämde jag mig för en springrunda när jag kom hem, vilket faktiskt är den första uterundan för i år.
på dom grusiga vårgatorna tomma på folk sprang jag med jensen i hörlurarna. himlen var lilablå och luften var inte så vinterkall som den varit så otroligt länge nu. när jag var hemma vid porten igen kändes det som jag inte ens hade sprungit något, ganska förvånande eftersom jag inte tränat ordentligt sedan ryggen började spöka.

och festen igår var så himla rolig och jag var så glad och jag är så glad idag.
det är det här som gör att livet blir lite mer än okej, mycket mer än okej. det är dom här dagarna det är för få av för jag minns dom inte när vinterns kyla omsluter mig. men nu börjar jag vakna till liv igen.
jag klarar ju det här, eller hur?

jag finns
på riktigt
igen.


4/4.

igår var det fest igen!
bilder:















det var en riktigt rolig kväll som inte slutade förrän vid fem.
vi spelade mycket spel och musik och drack hur mycket som helst, så när vi sedan behövde gå för att fylla på läskförrådet till drinktillverkningen räckte inte sofia och jonas som stöd åt mig, jag ramlade ändå massvis av gånger med huvudet mot den hårda asfalten. jag vet inte hur jag lyckas... men jag behövde i alla fall ingen ambulans, det är väl bra? eller? ;). 


3/4.

tidigt idag vid halv sju, när jag sitter i soffan och läser, ser jag en man som långsamt går och ställer sig precis utanför mitt fönster; tittar sig omkring, vänder och vrider på en blå ikeakasse och tittar sig omkring ytterliggare en gång. sedan får han syn på mig och tittar in genom mina vinklade persienner. han stod och tittade in länge innan han försvann. och det tog ett tag innan jag vågade gå upp från soffan och titta vad han gjorde där ute egentligen och då ligger det en nyckel och en kapsylöppnare mitt i gräset alldeles utanför mitt fönster.
undrar vad han har haft för sig?


SOFIA!

förstår ni varför jag älskar den här tjejen?!
haha.



2/4.

haha, märkte ni att jag skrev "... hem från italien.." igår.
herre pommes frites vad galet det blir ibland.


1/4.

nu har jag jobbat dagtid sedan jag kom hem från italien, desstuom varit ledig helgerna. och jag känner redan vilken skillad det gör, även om det bara handlar om drygt en vecka och två helger. det är en ENORM skillnad. för mig i alla fall. kroppen vet när det är jobb och när det är ledigtid. annars hinner kroppen aldrig gå in i ledigtid, förrän det är dags att jobba igen, eftersom det är huxflux med tiderna liksom.

jag råkade sno någon grannes tvättid idag. jag gick dit för att titta om det var ledigt, för jag hade verkligen inga rena underkläder överhuvudtaget nu. och så var det bokat klockan sju, och klockan i tvättstugan var tio över sex och då tänkte jag att jag hinner tvätta en maskin, torktumla kan jag ju göra fastän den andra kommer klockan sju. men när jag sedan ska gå och hämta tvätten och tittar på klockan här hemma är den plötsligt åtta. klockan i tvättstugan är alltså inte framdragen...

RSS 2.0